Kinderen redden Sinterklaasavond in Maritiem Museum

Van 14 november tot en met 5 december is het Maritiem Museum Rotterdam de thuishaven van Sinterklaas. Het is groot feest in de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons, maar er is een groot probleem waar de kinderen goed bij kunnen helpen. Ook is de échte Pakjesboot 12 te gast in de Maritiem Museum Haven van 17 november tot en met 21 november, kunnen kinderen deelnemen aan de workshop Sint van Marsepein en mogen leden van Professor Plons’ Spetterclub gratis hun schoentje zetten.

Wie redt pakjesavond?
In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Nu de Sint in het land is, klinkt er ‘Zie ginds komt de stoomboot’ van de kades en de schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. De Sint heeft echter een groot probleem: de inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die zich in een van de containers in de haven bevinden. Maar welke? Kinderen mogen zich verkleden als Piet en de Sint uit de brand helpen.

Sint van marsepein
Op zondag 22 november en 29 november tussen 12.00 en 16.00 uur maken kinderen van marsepein een Sint, Professor Plons of iets anders leuks. Onder begeleiding maken ze een lekkere traktatie die ze mee naar huis mogen nemen.

Schoen zetten voor Spetters
Kinderen kunnen in het museum of op de website van het museum gratis lid worden van Professor Plons’ Spetterclub. Ze ontvangen dan regelmatig digitale flessenpost, een vriendenboekje en een clubpas waarmee ze leuke voordelen hebben. Van 14 november tot en met 3 december mogen Spetters hun schoen zetten in de haven van Professor Plons. Sint en Piet vullen de schoentjes met een cadeautje.

Pakjesboot 12
Bezoekers kunnen hun bezoek van 17 november tot en met 21 november combineren met een rondleiding over de échte Pakjesboot 12 (bekend van de aankomst van Sinterklaas op TV). Op de pakjesboot, die te gast is in de Maritiem Museum Haven, kunnen kinderen ontdekken waar Sinterklaas slaapt en waar de Pieten cadeautjes inpakken en pepernoten bakken. In zijn werkkamer lopen ze Sint zelf tegen het lijf! Reserveren voor de rondleiding is noodzakelijk, want vol=vol! Voor combinatietickets en meer informatie: www.pakjesboot.nl.