Kom naar de Kleurrijke Haven!

karel-doorman-peter-stroo

5, 6 en 7 september ben je weer van harte welkom in de haven tijdens de Wereldhavendagen! Dit jaar staan de Wereldhavendagen in het teken van ‘de kleurrijke haven’.
De Rotterdamse haven is niet alleen letterlijk kleurrijk met haar vele containers, schepen en goederen, het is ook een verrassend gebied op en langs de waterkant. Zo biedt de haven bijvoorbeeld natuurgebieden vol unieke bloemen en Schotse hooglanders. Daarnaast zijn er ook kunstwerken en architectonische hoogstandjes te bewonderen. Tijdens de Wereldhavendagen gaat die, voor velen, onverwachte kleurrijke schatkamer wagenwijd open. In de stad, op en langs de Nieuwe Maas en tijdens de excursies diep het havengebied in

Karel Doorman open voor publiek
De Nieuwe Maas, grofweg tussen Wilhelminapier en Parkkade, vormt wederom het episch centrum van maritiem spektakel. Hier vindt de sleepbotenparade plaats, zijn calamiteiten- en baggerdemonstraties, is de sloepenrace op zaterdag en zal één van de imposante P&O cruiseferries komen ‘straatje keren’ op de rivier. Hier liggen ook de schepen van de Koninklijke Marine afgemeerd. Naast een onderzeeboot zal de Karel Doorman, het grootste marineschip dat Nederland ooit gehad heeft, een mega publiekstrekker zijn. Het is voor het eerst dat het gloednieuwe, 205 meter lange, ‘joint support ship’ voor het publiek toegankelijk is.

Meer… Wereldhavendagen