Koning bij viering 100-jarig bestaan Shell Technology Centre Amsterdam

  • binnenland

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is op woensdagmiddag 2 juli aanwezig bij de viering van 100 jaar Shell Technology Centre Amsterdam (STCA). Het thema van het 100-jarig bestaan is ‘Shaping the future of energy through innovation’.

De Koning neemt die middag het boek ‘The colours of energy’ in ontvangst; een bundeling van essays van diverse experts van binnen en buiten Shell, waarin zij hun visie geven op de energietransitie. Uitgangspunt van dit boek is dat het belang van innovatieve technologische oplossingen toeneemt met de huidige toenemende vraag naar energie en de druk op het klimaat. De Koning krijgt daarnaast een rondleiding over de tentoonstelling ‘Treasures of technology’, waar Shell een selectie van de meest innovatieve processen, methoden en producten van de afgelopen 100 jaar toont. Eén hiervan is de gas-to-liquid technologie, die wordt gebruikt in het Shell Pearl GTL project in Doha. De Koning bezocht dit project in 2011 tijdens het staatsbezoek aan Qatar.

Shell Technology Centre Amsterdam © Levien Willemse
In STCA werken 900 mensen uit verschillende vakgebieden samen aan de verbetering van producten en productieprocessen op het gebied van olie, gas en chemie. Ook doen zij onderzoek naar betaalbare alternatieve energieoplossingen zoals het gebruik van biomassa en opslag van CO2. STCA werkt nauw samen met universiteiten, kennisinstellingen en andere partijen in diverse landen. Andere grote onderzoekscentra van Shell bevinden zich in Bangalore en Houston.

Meer… Koninklijk Huis

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten