Koninklijke IHC verwerft meerderheidsbelang in Brastec Technologies

Koninklijke IHC (IHC) heeft een meerderheidsbelang verworven in Brastec Technologies, gevestigd in Brazilië. Brastec Technologies ontwerpt en bouwt op maat gemaakte apparatuur voor de productie van umbilicals en flexibele pijpen. Deze overname vervult twee belangrijke elementen in de bedrijfsstrategie van IHC: lokale aanwezigheid in de belangrijke Braziliaanse markt en de overname van het Nederlandse SAS Offshore, dat volledig in handen was van Brastec Technologies.

Brastec Technologies, opgericht in 2002, heeft een indrukwekkend klantenbestand opgebouwd bestaande uit grote bedrijven die leveren aan oliemaatschappijen. Deze multinationals zijn voornamelijk fabrikanten van flexibele pijpen en umbilicals. De apparatuur, vervaardigd door Brastec, wordt beschouwd als essentieel voor de activiteiten binnen de olie- en gasexploratie
supply chain.

“Deze investeringen passen goed in onze strategie van internationalisering, en het versterken van onze positie in de offshore markt”, zegt Bram Roelse, CEO van IHC. “Met een voet aan de grond in Brazilië zijn we in staat om aan de vraag naar lokaal bouwen te voldoen en onze klanten regionaal te bedienen.”

Meer… IHC Merwede