Kooiman wint tender MT Almira

Scheepswerf Gebr. Kooiman B.V. te Zwijndrecht heeft opdracht gekregen het binnenvaart tankschip Almira te repareren. De Almira kwam in het nieuws nadat het schip op de Westerschelde in aanvaring kwam met het Noorse zeeschip Marilee. De Marilee heeft daarbij de Almira midscheeps geraakt ter hoogte van het manifold.

Het middenschip is zwaar ontzet en de ladingtanks zijn opengescheurd. Hierdoor kwam styreen vrij, wat op grote schaal tot stankoverlast heeft geleid. Vanwege de grote omvang van de schade is hiervoor een tender uitgeschreven. Scheepswerf Gebr. Kooiman B.V. heeft deze tender gewonnen.

Het schip, een 110×11.40 chemicaliëntanker type “C”,  zal bij Scheepswerf Gebr. Kooiman B.V. op de helling in delen gesneden worden. Het beschadigde middenschip wordt over een lengte van ca. 27 meter verwijderd. In samenwerking met het eigen ontwerpbureau wordt een nieuw middenschip getekend en op locatie in elkaar gezet. Tevens zal het leidingwerk worden vernieuwd met gebruikmaking van onbeschadigde delen.

Na reparatie zal de Almira weer een presentabel recht schip worden.

Meer… Scheepswerf Gebr. Kooiman