Kotug International introduceert aparte divisie voor binnenvaart

Baanbrekend ontwerp voor binnenvaartschip

KOTUG International kondigt de oprichting aan van een binnenvaartdivisie en gaat elektrisch aangedreven duwboten en slimme AI-gestuurde dispatch- en routeplannings-toepassingen voor de binnenvaart leveren. Met unieke logistieke oplossingen ondersteunt KOTUG de wereldwijde energietransitie en de modal shift van weg naar water. Tegelijkertijd komt KOTUG tegemoet aan de groeiende vraag naar elektrisch aangedreven schepen.

De binnenvaartactiviteiten vloeien voort uit de ontwikkeling van een reeks modulaire en schaalbare elektrische duwboten, de E-Pusher serie, aangedreven door verwisselbare energiecontainers. De E-Pusher serie bestaat momenteel uit drie modellen met een lengte van 5,5 tot 22 meter en een maximale diepte van 0,6 tot 1,35 meter. De diepgang van de E-Pusher is daarmee een derde minder dan die van conventionele duwbootontwerpen. Daarnaast verkort KOTUG ook de bouwtijd met minimaal 25% door de modulaire aanpak en assemblage. Samen met haar partners ontwikkelde KOTUG verschillende energiecontainers variërend van Stage V diesel, (Bio) gas en waterstof, tot batterijoplossingen.

View on Youtube.

Met het inzetten van OptiPort, de geavanceerde Artificial Intelligence-tool voor planning, route en rapportage van KOTUG, kunnen binnenvaartoperaties ook smart worden gemaakt. KOTUG OptiPort is een geautomatiseerd dispatching-systeem op basis van historische en real-time informatie die haven- en terminalinformatie verbindt met scheepsoperaties. De tool ondersteunt vlooteigenaren bij het optimaliseren van vertrek- en aankomsttijden, routebepaling en snelheidscontrole van hun boten. Dat leidt tot een lager energieverbruik en just-in-time vertrek en aankomst. Het systeem is actief sinds 2017 en wordt momenteel gebruikt door vlooteigenaren in Australië, Japan, de Verenigde Staten, België, Canada en Nederland.

Met KOTUG CityBarge is KOTUG onlangs gestart met activiteiten in de gemeente Leiden met een 5,5 meter lange E-Pushe, de CityBarge One, als emissievrij alternatief voor het transport van zware vrachtwagens in binnensteden. KOTUG CityBarge is een samenwerking van KOTUG met Circle Line Logistics, met als doel steden leefbaarder te maken door bestaande binnenstedelijke waterwegen te herstellen door ze te gebruiken voor het vervoer van afval, bouwmaterialen en retail producten.
“De binnenvaartmarkt biedt een geweldige kans voor duurzame logistieke oplossingen”, zegt Ard-Jan Kooren, CEO van KOTUG International “Vanuit ons innovatieve DNA en onze jarenlange expertise in de scheepvaart en inmiddels ook in de digitalisering daarvan hebben we hiermee unieke oplossingen voor de binnenvaart ontworpen waarmee we verder kunnen bijdragen aan de transitie naar een emissievrije maritieme industrie. “

Gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, Jeannette Baljeu: ”De Provincie Zuid-Holland is vanaf de start van het project rondom het opnieuw inzetten van bestaande waterinfrastructuur betrokken bij de ontwikkeling van de CityBarge (de kleinste versie van de E-Pushe). Schoon transport is een van onze prioriteiten. Door het bedrijfsleven en de overheid samen te brengen om wederzijdse uitdagingen op te lossen, zijn oplossingen zoals de E-Pusher ™ niet langer alleen papieren ideeën, maar concrete oplossingen die al worden ingezet. Ik geloof heel sterk in het E-Pusher-concept; het verbetert de leefbaarheid in steden en stimuleert de groei van tech-industrieën in de provincie Zuid-Holland en daarbuiten.”