Laatste fundatie is mijlpaal voor windpark Eneco Luchterduinen

  • binnenland

Van Oord windpark Eneco Luchterduinen

Vandaag is de laatste fundatie van het nieuwe windpark Eneco Luchterduinen geplaatst. Van Oord’s offshore installatieschip Aeolus heeft de laatste van in totaal 44 palen in de zeebodem geheid. Hiermee ligt de uitvoering van het project op schema.

Vanaf volgend voorjaar worden de 43 windmolens en het zogenaamde Offshore High Voltage Station op de fundaties geplaatst. Op 15 oktober jl. is bovendien een begin gemaakt met het uitrollen van een ruim 25 kilometer lange stroomkabel die het nieuwe windmolenpark met het vasteland moet verbinden.
Het nieuwe windpark wordt gebouwd op 23 km uit de kust, tussen Noordwijk en Zandvoort. Van Oord is hoofdaannemer van het EPC-contract (Engineering, Procurement en Construction), dat in opdracht van de joint venture Eneco-Mitsubishi Corporation wordt uitgevoerd.

Eind 2015 is het windpark Eneco Luchterduinen volledig operationeel en voorziet het bijna 150.000 huishoudens van duurzame stroom. Hiermee levert het project een bijdrage in de realisatie van het Nederlandse Energieakkoord.

Meer… Van Oord 

Related news

List of related news articles