Lach en traan tijdens tweede editie Rotterdams Havenevenement

Vier talenten die werken of leren in de Rotterdams haven zijn vanavond in de schijnwerpers gezet tijdens het Rotterdams Havenevenement. Het evenement is een initiatief van de STC-Group, Havenbedrijf Rotterdam, Jong Havenvereniging, Deltalinqs en Marine Club Rotterdam. Met de organisatie willen de initiatiefnemers onderstrepen dat de Rotterdamse haven een geweldige leer- en werkplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau. Tijdens de finale van de tweede editie van het Rotterdams Havenevenement streden  een lach en een traan om de voorrang.

MCR-prijs
Tijdens het evenement dat plaatsvond in de Lloydzaal van de STC-Group zijn twee prijzen en twee titels uitgereikt. De MCR-prijs voor de meest talentvolle MBO’er of HBO’er ging dit jaar naar Lester Verhoef, vierdejaars student Logistics Engineering aan de Rotterdam Mainport University. Hij ontving de prijs vanwege zijn uitmuntende studieresultaten en zijn inzet voor de studie, medestudenten en het instituut. Lester ontving onder andere een studiebeurs uit het twee jaar geleden opgerichte Pieter van Essen studiefonds. De andere twee finalisten waren Adriaan Balk en Cem Alkili, beiden studenten aan het Scheepvaart en Transport College.

Titel Havenwerker van het jaar
Na een spannende stemronde mag Jan Peeman van APM Termimals zich Havenwerker van het Jaar noemen. Jan Peeman ontving de bij de titel horende prijs uit handen van de Rotterdamse havenwethouder Pex Langenberg. De titel Havenwerker van het jaar is vorig jaar voor de eerste keer uitgereikt aan  een havenwerker die uitblinkt in veilig en innovatief werken en collegialiteit. Henk Heezen van EBS en Bas van Hoorn van KOTUG waren ook doorgedrongen tot de finale.

Smart Port Scriptie Prijs
Veel serieuzer van toon was de uitreiking van de Smart Port Scriptie Prijs. Deze prijs voor de beste scriptie is postuum uitgereikt aan Robert Heij (TU Delft). Robert overleed afgelopen zondag op zevenentwintig jarige leeftijd aan een hersentumor. Zijn vrouw Laura nam de prijs namens Robert in ontvangst. Zij benadrukte eerder die avond dat Robert tot het laatst toe gehoopt had bij het evenement aanwezig te kunnen zijn en dat hij bijzonder trots was op zijn nominatie. Robert schreef een scriptie met als titel ‘Opportunities for peak shaving electricity for container terminals.’ Matthew Fries en Lieke de Korte, beiden Erasmus Universiteit Rotterdam, drongen eveneens door tot de finale.

Jong Haventalent
Tot slot werd bekend gemaakt wie zich Jong Haventalent 2015 mag noemen. Drie kandidaten (Edwin van der Poel – KOTUG, Jasper Nagtegaal – Deltalinqs en Angenietje Temme – APM Terminal) presenteerden zich ten overstaan van het publiek. Na een spannende stemronde bleek Edwin van der Poel de publieksfavoriet te zijn. Hij ging uiteindelijk met de titel en het prijzenpakket aan de haal.