Lilian Biber-Klever nieuwe directeur NNVO

Per 1 januari 2011 is Lilian Biber-Klever de nieuwe directeur van de stichting Nationale Nautische Verkeersdienst Opleiding (NNVO). Zij volgt Arne Wolters op die, na een ruim veertigjarige loopbaan, met pensioen gaat. De wisseling van de wacht vindt plaats kort nadat de NNVO ook de coördinatie van de Nautische Leerlijnen op zich heeft genomen. De plannen voor deze forse taakuitbreiding zijn getrokken en de koers is uitgezet.

Lilian Biber-Klever werkte na haar studie arbeids- en organisatiepsychologie vanaf 1990 bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Geneeskundig Centrum. Hier heeft zij zich onder meer beziggehouden met de selectie van vliegers en luchtverkeersleiders en het ontwikkelen van Human Factor-trainingen voor een groot aantal vliegtuigmaatschappijen. Tussen 1994 en 2001 was ze daarbij tevens divisiedirecteur en lid van het managementteam. Daarnaast heeft zij Human Resource Management en Change Management gedoceerd aan de Hotel Hogeschool Den Haag.
Vanaf 2001 heeft Lilian Biber directiefuncties bij diverse bedrijven bekleed die zich richten op werving en selectie, training en de rol van de ´Human Factor´ daarin. Daarmee verwierf ze commerciële ervaring en speelde ze een rol in internationale overlegorganen. In haar vrije tijd is Lilian Biber bestuurslid bij het Nederlandse Rode Kruis.

Over de NNVO
De Nationale Nautische Verkeersdienst Opleiding (NNVO) – sinds 2004 een zelfstandige stichting – verzorgt al meer dan twintig jaar de Nederlandse opleidingen voor Nautisch Verkeersleider (VTS-operator). Sinds 2010 coördineert de NNVO ook de Nautische Leerlijnen, waarin alle opleidingen voor een goed en veilig haven- en vaarwegbeheer in Nederland gebundeld zijn.

Bron: Nationale Nautische Verkeersdienst Opleiding, 01-12-2010;