Limited Editions superjachten van Amels krijgen systemen van Alewijnse

Alewijnse Marine gaat voor Amels de complete installatie van de elektrische systemen uitvoeren op de eerste twee schepen van de limited editions superjachten, de ‘Amels 60’. Een mijlpaal voor Alewijnse in hun langdurige samenwerking met Amels.

Elektrische systemen aan boord van ‘Amels 60’. Tekening, Alewijnse.

Eerste oplevering begin 2022

Alewijnse is al begonnen met de elektrotechnische fase voor de eerste Amels 60. Het project gaat door naar de productiefase op de werf van Amels in Nederland, en wordt begin 2022 opgeleverd.

Amels heeft 3 jaar onderzoek en ontwikkeling zitten in de superjachten Amels 60. De jachten van 60 meter lang hebben een innovatieve marine-architectuur met een zeer efficiënte, verfijnde en duurzame vorm van hybride voortstuwingstechnologie.

Alewijnse levert een totaalpakket van elektrische installatie en systeemintegratie, waaronder een geïntegreerd brugsysteem, audio-videosystemen en IT-netwerk en het toekomstbestendige hybride aandrijfsysteem. “Alewijnse is een belangrijke mede ontwikkelaar en partner voor ons, hun systemen zijn op meer dan 20 schepen van ons te vinden”, aldus Victor Caminada van Amels.

Minder brandstofverbruik en schadelijke emissies

De peak shaving technology (om pieken in de stroom te reduceren) en het batterijvermogen leveren samen een aanzienlijk lager brandstofverbruik en schadelijke emissies op.

‘Amels 60’. Artist Impression, Amels.