Line up Batavia Stad NK Match Racing bekend

  • binnenland

BataviaStadNKMatchracing

Op 9, 10 en 11 mei 2014 vindt in Lelystad het officiële Open Nederlands Kampioenschap Match Racing plaats: het Batavia Stad NK Match Racing. De match race teams die het tegen elkaar gaan opnemen zijn inmiddels geselecteerd en via de schippers uitgenodigd. Deze spannende races, waarbij steeds twee boten tegelijkertijd starten en strijden wie als eerst finished, zijn altijd weer spectaculair om te zien.

De line up
De definitieve deelnemerslijst bestaat uit de volgende match racing schippers met hun teams: Fettje Osinga, Klaartje Zuiderbaan, Jeroen den Boer, Jens Hartwig (DL), Gert van der Heijden, Frans Hin, Lars Hueckstadt (DL) en Dirk Jan Korpershoek. Hiermee strijden in totaal acht teams om het Open Nederlands Kampioenschap. Volgens de Notice of Race bestaan de heren teams elk uit vijf zeilers, een gemengd team uit zes zeilers en de dames teams uit zeven zeilsters. Van de geselecteerde schippers bekleedt Dirk Jan Korpershoek de hoogste plaats op de internationale ranglijst, op de voet gevolgd door de beide Duitse teams van Jens Hartwig en Lars Hueckstadt, wat hen daarmee tot de favorieten bestempeld voor het Batavia Stad NK Match Racing.

Unieke match racing locatie
Het Batavia Stad NK Match Racing wordt gezeild op het IJsselmeer, ten noordoosten van de Flevo Marina, vanuit de locatie van Team Heiner. Het relatief vlakke vaarwater tussen de vaargeul en de wal is ideaal voor match racing. De wedstrijden worden heel dichtbij de kant gezeild, zodat bezoekers op de kant het goed kunnen volgen. Een deskundige commentator zal de nodige uitleg verstrekken bij de wedstrijden.

Bij hoofdsponsor Batavia Stad Fashion Outlet kan het winkelend publiek in het centre hun zeilkunsten bewijzen in een wedstrijdje op de zeilsimulator. Daarnaast kan er uiteraard naar hartenlust worden geshopt bij onder andere Gaastra, Gant, Helly Hansen, Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren en Hugo Boss, waar men altijd minimaal 30% korting ontvangt. 

Watersport Experience Lelystad
Het Batavia Stad NK Match Racing maakt onderdeel uit van de zgn ‘Watersport Experience Lelystad’, die van 9 tot en met 11 mei in Lelystad plaats vindt. Tijdens de Watersport Experience Lelystad slaan Batavia Stad Fashion Outlet, Flevo Marina, Team Heiner, Bataviawerf, Nieuwland Erfgoed Centrum, Bataviahaven botenshow, KNRM, Zeil- en trouwschip Bounty, Live Your Dream Foundation, Watersport-vereniging Het Bovenwater en surfschool Paradiso de handen ineen om het watersportseizoen spetterend in te luiden. Langs de hele kuststrook worden activiteiten georganiseerd, allen gerelateerd aan de watersport.

Met drie volle dagen actie op en rond het water belooft het van 9 tot en met 11 mei aanstaande een mooi en gevarieerd evenement te worden voor jong en oud met voor ieder wat wils.

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten