LIVE: Energiebedrijven voorbereid op CO2 arme toekomst?

“Olie- en gasbedrijven moeten een positie verwerven in de nieuwe energiewereld, bijvoorbeeld in offshore wind, geothermie of energieopslag.” Dat zegt René Peters, Directeur Gastechnologie bij TNO in de aanloop naar de discussietalkshow over hoe olie- en gasbedrijven zijn voorbereid op een CO2 arme toekomst. De talkshow gaat plaatsvinden op Offshore Energy 25 & 26 oktober in Amsterdam RAI. 

Talkshow live te volgen op www.OffshoreEnergyToday.com
De discussietalkshow (in het Engels) over hoe energiebedrijven zich voorbereiden op een CO2 arme wereld vindt plaats op woensdag 26 oktober van 16.00 tot 17.00 uur op Community Square in Amsterdam RAI, Hal 5. De show wordt gelivestreamd op www.OffshoreEnergyToday.com. De discussie tijdens de talkshow gaat over hoe energiebedrijven zich voorbereiden op een CO2 arme wereld. Door de tijd zijn olie- en gasbedrijven zich anders gaan presenteren: van producenten van natuurlijke hulpbronnen naar verschaffers van energie. Vandaag de dag zien we meer dan ooit hoe de portefeuilles van bedrijven veranderen, met meer gas dan kolen en olie en met steeds meer ruimte voor hernieuwbare energie. Hoe kunnen energiebedrijven succesvol zijn in hun eigen transitie?

Diverse gasten
Gert Jan Kramer, Professor Duurzame Energiesystemen aan het Copernicus Instituut neemt ook deel aan deze discussie. Kramer, die in zijn loopbaan wetenschap en bedrijfsleven steeds heeft afgewisseld, was als Manager Energy Futures bij Shell verantwoordelijk voor de beoordeling van toekomstige energietechnologieën. In Utrecht zet hij dit werk voort en onderzoekt hij de maatschappelijke kanten van energie en energietransitie. Nick Spies, binnen recruiter iPS Powerful People verantwoordelijk voor de divisie offshore, olie en gas schuift aan met een visie over de menselijke factor. Spies zal zijn licht schijnen op de vraag of er veranderingen zijn in de vraag naar personeel – is de transitie daar ook merkbaar?

De discussie is voorbereid in samenwerking met BNR Nieuwsradio en wordt geleid door Dirk van Dorsselaer van het Nederlands Debat Instituut.