Luchtbehandelingscontainer voor de offshore industrie

  • binnenland

In de offshore industrie is tijd altijd van essentieel belang. Om deze reden houden eigenaren van vaartuigen het bezoek aan de werf het liefst zo kort mogelijk. Om aan deze doelstelling bij te dragen heeft Heinen & Hopman een luchtbehandelingscontainer ontwikkeld die geheel geprefabriceerd en getest aan boord kan worden geleverd. Dankzij dit nieuwe ontwerp kan de benodigde installatietijd aan boord sterk worden teruggedrongen.

Een aangepaste opslag of gecertificeerde offshore container wordt als basis gebruikt voor het ontwerp. De afmeting van de container kan variëren van 10ft tot wel 40ft in verhoogde uitvoering. Afmetingen zijn sterk afhankelijk van de benodigde systeemruimte en de beschikbare ruimte aan boord.

Voor het ontwerp wordt een gespecialiseerd team samengesteld van HVAC engineers met een ruime ervaring in de Olie & Gas industrie. In nauwe samenwerking met de klant wordt een 100% op maat gemaakt ontwerp gecreëerd dat voldoet aan alle gestelde eisen.
Een mogelijk onderdeel van het ontwerpproces is een boordbezoek door de HVAC engineers. Het uiteindelijke doel is om een compleet ‘plug-and-play’ ontwerp te realiseren. De technische container hoeft na installatie aan boord alleen nog maar aangesloten te worden op de kanaalsystemen en elektrische installaties.

De luchtbehandelingscontainer kan worden uitgerust met luchtbehandelingskasten tot een grootte van 40.000 m3/uur. Koelcapaciteiten zijn mogelijk tot 800kW d.m.v. luchtgekoelde units in gekoeld water of directe expansie uitvoering. Verwarming is standaard uitgevoerd met elektrische verwarmingselementen. Energie besparende oplossingen, zoals warmtepompen en warmtewielen zijn eenvoudig in te passen in het ontwerp.

De eerste 40ft luchtbehandelingscontainer is inmiddels geleverd aan Paragon Offshore en geïnstalleerd op de accommodatie van boorplatform B391. Deze luchtbehandelingscontainer verving daarmee alle oude luchtbehandelingsruimtes die zich in de accommodatie bevonden. Deze luchtbehandelingscontainer is uitgerust met twee luchtbehandelingskasten, twee luchtgekoelde koudwatermachines en een dubbel uitgevoerd pompsysteem. Alle benodigde kanalen, leidingen, kabels en controlesystemen voor een volledig werkend systeem zijn geïntegreerd in de container. De container is fysiek aangepast om een aantal beperkingen aan boord te kunnen omzeilen. Daarnaast is de container uitgerust met een ‘weersbestendige toegangsdeur en voorzien van service luiken in de zijwanden van de container.

Meer… Heinen & Hopman

Related news

List of related news articles