Heleen Broier en Bas Bakker, ecologen bij Boskalis.

Luister nieuwe aflevering: Bouwen met rugstreeppadden en steenuilen. Boskalis doet het!

In deze aflevering van de Navingo Career Podcast zijn er twee ecologen van Boskalis te gast in Schiedam. Heleen Broier en Bas Bakker. Ecologen bij Boskalis? Ja zeker, en zij hebben een onwaarschijnlijk toffe en belangrijke baan bij Boskalis (ook al weer een wereldberoemd bedrijf van Nederlandse bodem trouwens). Zij zijn in dienst bij Boskalis om bij bouw- en/of herstelprojecten alle natuurlijke elementen te onderzoeken en mede te bepalen wat de planning wordt van de werkzaamheden. Want ja, als er een rugstreeppadden familie in een slootje woont of een steenuil zit ergens te broeden of een dijk zit vol met ringslangen, hoe gaat het dan met bouwen? En wat voor weer is het eigenlijk en hoe hoog staat het water? Hier gaat dus een enorm denk-, onderzoeks- en planningswerk aan vooraf. Luister de aflevering hieronder of op Spotify, Apple of Google.

Heleen Broier en Bas Bakker, ecologen bij Boskalis.

Als ecoloog bij Boskalis schrijf je niet alleen rapporten maar bouw je ook echt samen met de uitvoerder, en dat is supermooi. Heleen en Bas vertellen hoe Boskalis rekening houdt met de natuur tijdens bouwwerkzaamheden of onderhoud. En dat niet alleen, zij bouwen zelf ook aan de natuur.

Boskalis Natuurbouw

Heleen en Bas hebben namelijk ‘Boskalis Natuurbouw’ opgericht waarmee het bedrijf natuurherstelprojecten binnen haalt en uitvoert. Boskalis is natuurlijk beroemd om de Marker Wadden maar er komt dus nog veel meer aan. Ze werken er nog geen 3 jaar en weten nu al enorm draagvlak te creëren in het hele bedrijf. En uiteraard zijn ze ook nog eens heel leuk, vertellen over hun mooiste natuurmomenten, hoe gaaf het is om voor Boskalis te werken en dat ze nog op zoek zijn naar collega’s. Oja! en Heleen houdt er wel een hele snelle hobby op na:) Dus, wil jij ook bij Boskalis werken? Naast nog meer ecologen heeft Boskalis nog veel meer mensen nodig. Dus kom naar het Navingo Career Event en Offshore Energy op 26 en 27 oktober in RAI Amsterdam en ontmoet Boskalis daar of check de vacatures. Ga voor tickets naar www.navingocareer.com/career-event/registreren

Heleen Broier en Bas Bakker, ecologen bij Boskalis.
Heleen Broier en Bas Bakker, ecologen bij Boskalis.