#11 – Bouwen met rugstreeppadden en steenuilen. Boskalis doet het!

In deze aflevering zijn er twee ecologen van Boskalis te gast, Heleen Broier en Bas Bakker. Ecologen bij Boskalis? Ja zeker, en zij hebben een onwaarschijnlijk toffe baan bij Boskalis (ook al weer een wereldberoemd bedrijf van Nederlandse bodem trouwens).

Zij zijn in dienst bij Boskalis om bij bouw- en/of herstelprojecten alle natuurlijke elementen te onderzoeken en mede te bepalen wat de planning wordt van de werkzaamheden. Want ja, als er een rugstreeppadden familie in een slootje woont of een steenuil zit ergens te broeden, hoe gaat het dan met bouwen? Heleen en Bas vertellen hoe Boskalis rekening houdt met de natuur tijdens bouwwerkzaamheden of onderhoud. En dat niet alleen, zij bouwen zelf ook aan de natuur. Heleen en Bas hebben namelijk ‘Boskalis Natuurbouw’ opgericht waarmee het bedrijf natuurherstelprojecten binnen haalt en uitvoert. Ze werken er nog geen 3 jaar en weten nu al enorm draagvlak te creëren in het hele bedrijf. En uiteraard zijn ze ook nog eens heel leuk, vertellen over hun mooiste natuurmomenten, hoe gaaf het is om voor Boskalis te werken en dat ze nog op zoek zijn naar collega’s. Oja! en Heleen houdt er wel een hele snelle hobby op na:) Dus, wil jij ook bij Boskalis werken? Naast nog meer ecologen heeft Boskalis nog veel meer mensen nodig. Dus kom naar het Navingo Career Event en Offshore Energy op 26 en 27 oktober in RAI Amsterdam en ontmoet Boskalis daar. Tickets zijn te boeken via de Navingo Career Event pagina!

View on Spotify.

Heleen Broier

“Mijn hart ligt bij ecologische begeleiding van uitvoeringsprojecten. Dit betreffen projecten met een concrete vraagstuk, waar een pragmatische aanpak noodzakelijk is, waarin we blijven leren van en met elkaar, waar draagvlak creëren voor ecologie van groot belang is, waarin we altijd op zoek gaan naar mogelijkheden en waar duidelijkheid en eerlijk zijn van groot belang is. In dat soort projecten voel ik mij thuis. Bij Boskalis werk ik zowel in Tenders als in de uitvoering.”

Bas Bakker

“Ik krijg erg veel energie van werk waarbij ik uitgedaagd wordt om nieuwe dingen te ontdekken en op te zetten. Bijvoorbeeld het opzetten van onze nieuwe business; natuurbouw. Maar ik vind het ook gaaf om te werken aan complexe, multidisciplinaire projecten. Hoe gaan we (op strategisch niveau) om met ecologie en hoe kunnen we meerwaarde creëren voor het project, de natuur en de leefomgeving?!? Vooral voor ‘niet standaard’ werk en ‘niet standaard’ oplossingen ben ik te porren!”

Related company

List of related companies