Lustrumcongres Havenvereniging

Plastic afval omzetten in olie, vervoer naar het achterland maximaal efficiënt ingericht, opvouwbare containers en nog veel meer innovatie op het Lustrumcongres van de Havenvereniging Rotterdam.

Al 75 jaar is de Havenvereniging Rotterdam dé ontmoetingsplek voor professionals en particulieren met hart voor de haven. Hier treffen managers en medewerkers van haven- en havengerelateerde bedrijven elkaar om kennis uit te wisselen en in te spelen op actuele ontwikkelingen. Op donderdag 25 september organiseert de Havenvereniging haar lustrumcongres over haveninnovatie.

Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam sinds 2014, zal het congres openen met zijn visie op het belang van innovatie in de Rotterdamse haven. Met prof. Paul van der Laar, directeur Museum Rotterdam, worden vanuit historisch perspectief lessen getrokken voor de toekomst van de Rotterdamse haven. En met een keur aan sprekers uit de industrie, waar onder Shell, Plastoil, European Gateway Services, Ampelmann worden maritieme en industriële innovaties met de congresdeelnemers gedeeld.

Jan Bert Schutrops, president van Vopak Nederland en voorzitter van de Havenvereniging over het congres: “Ik ben zeer verheugd dat we op 25 september een programma aan onze leden en belangstellenden van buiten de vereniging bieden over dit zeer belangrijke thema. Onze gezamenlijke industrie spant zich dagelijks in om haar leidende rol in de maritieme en logistieke wereld waar te maken en met state-of-the art technologie te werken aan productiviteit en excellente dienstverlening. En daar presenteren we tijdens het congres enkele nieuwe inzichten in. De Havenvereniging is deze dag met recht dé ontmoetingsplaats in Rotterdam waar iedereen met hart voor de haven en haar industrie samenkomt. Burgemeester Aboutaleb zal het congres afsluiten en onderstreept daarmee het belang dat ook hij hecht aan deze motor van de stad”.

Meer… Havenvereniging Rotterdam