Maersk splitst zich op in twee onderdelen

  • buitenland

Het Deense container- en oliebedrijf A.P. Møller-Maersk Group heeft aangekondigd zich te gaan opsplitsen in twee onderdelen. De containertransport en de olie-activiteiten gaan nu los van elkaar verder.

Door de lage prijzen in de oliesector en de containervervoer heeft het concern al eerder kosten moeten besparen. Door de twee onderdelen los van elkaar te laten staan wordt verwacht dat ze zich beter kunnen aanpassen aan de nieuwe marktomstandigheden.

Het is nog onduidelijk wat er met de activiteiten in de oliesector gaat gebeuren. Zo kan het zijn dat het onderdeel blijft van het concern of juist zelfstandig gaat in de vorm van een joint-venture of een beursgang. Daarnaast wordt er nog beslist of de activiteiten in de oliesector worden opgesplitst in een individueel oliebedrijf en een bedrijf die actief is met oliegerelateerde producten. Dit moet binnen twee jaar besloten worden.

In juni werd Maersk-topman Nils Andersen ontslagen en werd opgevolgd door Soren Skou. Dit allemaal in het verlengde van de nu aangekondigde opsplitsing van het bedrijf.

Related news

List of related news articles