Mainport. Int. Boatshow 2003

De MIB 2003 zal op 18 t/m 24 augustus plaatsvinden in de Rijnhaven te Rotterdam. Tijdens deze boatshow waar motor- en zeiljachten alsmede sloepen te bewonderen zijn zullen diverse demonstraties het publiek vermaken. De toegangsprijs is 7.00 euro en kinderen onder begeleiding gratis.De eerst editie van de Mainport Boatshow in de Leuvehaven te Rotterdam mag met recht een succes genoemd worden waarvoor de basis werd gelegd in maart 2002. De maand waarin de mailing voor de Mainport Boatshow 2003 verstuurd werd. Voornoemde mailing leverde zoveel reacties op dat de organisatie besloot een pilot te houden in 2002.

Vele mailings, vergaderingen en bezoekjes aan jachtwerven later, dit laatste was zelfs voor de modernste navigtatiesystemen te hoog gegrepen, werden er uiteindelijk zo’n 100 boten, varierend van sloep tot platbodem en van motorboot tot zeiljacht, en 72 exposanten ingeschreven.
Het aantal bezoekers wat ons met een bezoekje vereerde was ruim 16.000.
Het succes van de boatshow is ook Rotterdam, de pers en onze branchegenoten niet ontgaan. Vooraanstaande leden van de stad, dagbladen en boatshows hebben van zich laten horen, hetgeen als zeer positief kan worden aangemerkt.


Voorstaande heeft zoveel positieve reacties tot gevolg gehad dat de Mainport Boatshow Rotterdam, al na zijn eerste jaar uit de Leuvehaven dreigt te groeien.Ter voorkoming van capaciteitsproblemen in de grootste zin des woords, bijv;
parkeren, bereikbaarheid zowel met de auto als met openbaar vervoer, stroomvoorziening etc., is in overleg met de Gemeente Rotterdam voor de MIB Rotterdam 2003 de Rijnhaven gekozen

Bron: Rotterdamboatshow.nl, 10-06-2003;