MAN Rollo levert twee MAN dieselmotoren aan het Loodswezen

MAN Rollo gaat twee MAN dieselmotoren met een vermogen van 1.029 kW bij 2.100 toeren per minuut met nabehandelingsinstallaties leveren voor de Luna. Deze nieuwe loodstender is momenteel voor het Nederlands Loodswezen in aanbouw bij scheepswerf Barkmeijer te Stroobos.

Tjeerd de Vos, Manager Vloot Beheer van het Loodswezen: “Vooralsnog geldt de motor in de Luna als proef. Wanneer deze configuratie blijkt te voldoen zouden we deze ook kunnen kiezen voor de tenders die tussen 2019 en 2021 geleverd gaan worden. Wij hebben ook de mogelijkheid onderzocht van LNG, maar vooralsnog voldoet dit niet aan het gewenste vermogensprofiel voor een veilige operatie.”

Karel Schuurman, Manager Sales Marine Engines bij MAN Rollo: “Wij kunnen het Loodswezen een milieuvriendelijke oplossing leveren die ook qua vermogen perfect aansluit bij hun wensen. Deze configuratie voldoet aan de IMO-TIER III emissie-eisen zoals die gaan gelden per 1 januari 2021. Hiermee lopen wij en het Loodswezen dus ver vooruit.”

De MAN dieselmotoren van het type D2862LE469 in combinatie met nabehandelingsinstallaties (Selective Catalytic Reduction system, SCR) zijn de lichtste in hun klasse. Daarnaast hebben de motoren door hun common rail brandstof inspuittechniek een zeer gunstig brandstofverbruik.

De Luna tender komt eind 2017 in de vaart.