Deze handige infographic laat je zien waarom maritieme bedrijven nu slim aan de slag moeten met hun data

Het verhoogt bijvoorbeeld je werkplezier.

Ontdek in Shipbuilder’s data infographic de meest opvallende voordelen van het overstappen naar data gedreven werken voor maritieme bedrijven. Geert Schouten, directeur Shipbuilder:

“We zijn al acht jaar actief in de maritieme sector en helpen scheepswerven en jachtbouwers om digitaal te transformeren, van document- naar datagestuurd werken. Voor hen betekent dit dat zij met behulp van ons op kennis gebaseerde datamanagementsysteem klaar zijn voor de toekomst. Ze stappen af van het bijhouden van alle gegevens in Word, Excel of nog gekker, in ordners. We hebben onze ervaring met de voordelen van slimme digitale transformatie vertaald naar in een infographic.”

De top drie redenen waarom maritieme bedrijven nú een overstap moeten maken naar data gestuurd werken sommen we hieronder graag voor je op.

Werk met een glimlach

Misschien vreemd dat we hiermee beginnen, maar toch is het volkomen logisch. Schouten: “Stel dat je iedere dag gemiddeld drie uur moet zoeken naar gegevens die verstopt zitten in mappen. En stel dat als je de gegevens dan eindelijk gevonden hebt je je iedere keer moet afvragen of dat wel de laatste versie van die informatie is. Word je daar vrolijk van? Voor veel maritieme engineers is dit helaas de keiharde dagelijkse realiteit. De overstap naar het smart data management programma Shipbuilder levert hen een tijdswinst op met een factor zes. Nu kost het zoeken naar de juiste, actuele (!), informatie nog maar een half uur per dag. Dat betekent dus dat je de hele dag direct vindt wat je nodig hebt. Gooi je frustraties overboord en werk met een glimlach!”

Vertrouw op je data

Natuurlijk wil je direct de gegevens vinden die je zoekt. Een Excel- of Word-bestand houdt echter niet automatisch bij of er meerdere versies van een bestand in omloop zijn in een bedrijf of welk deel van het bestand is gewijzigd. Daar heeft een data management systeem (zoals Shipbuilder) helemaal geen last van. Er is maar één waarheid mogelijk in het systeem. Eenvoudig gezegd: je beschikt altijd over de laatste informatie waar je real time mee kunt werken. En het allerbelangrijkste: je kunt de data altijd vertrouwen.

Money! $! €!

Hoe klinkt €5.000.000,- jou in de oren? Misschien een domper, maar dit is wat op een gemiddeld maritiem project van vijftig miljoen Euro verloren gaat door het gebruik van verkeerde en onbetrouwbare data. De positieve keerzijde is, dat als je overstapt naar data gestuurd werken, je deze kosten dus makkelijk kunt voorkomen. Sterker nog, data gedreven werken zorgt ervoor dat je projecten zomaar vijf maanden eerder kunt opleveren, waardoor een capaciteitsverhoging wordt gerealiseerd van twintig procent. Money, money , money!

Zie hieronder de infographic met een greep uit de voordelen van de overstap van document- naar data gestuurd werken.