Máxima opent nieuw pand Schmidt Zeevis Rotterdam

  • binnenland

H.M. Koningin Máxima heeft dinsdag 8 december de officiële opening verricht van het nieuwe pand van Schmidt Zeevis Rotterdam, een landmark in de vorm van een zeeschip langs de A20 in Rotterdam. Als openingshandeling liet zij met een telegraaf de originele stoomhoorn fluiten van de SS Nieuw Amsterdam.

De koningin vierde de opening met de 150 medewerkers en relaties van de Schmidt Zeevis. Máxima kreeg van de directeuren Jos van Vuren en Marcel van Breda een rondleiding door de kombuis, de keuken, de fileerderij, de vriescellen en de winkel van Schmidt Zeevis. Daarbij werd zij vergezeld door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Commissaris van de Koning Jaap Smit van Zuid-Holland. Daarna toostte Máxima met alle aanwezigen op een behouden vaart.

Jos van Vuren en Marcel van Breda: “Je mag dus durven dromen. We zijn enorm trots dat koningin Máxima ons nieuwe pand opent. Dit laat zien hoezeer ons koningshuis begaan is met bedrijven die al bijna honderd jaar hun stempel op de Nederlandse economie drukken en die kwaliteit als handelsmerk dragen. Onze wagens rijden nu al regelmatig naar de koninklijke paleizen om vis af te leveren en dat hopen we ook de komende jaren te blijven doen.”
Tijdens de opening haalde Máxima de hendel van een echte telegraaf over om met volle kracht vooruit te gaan. Daarmee bediende ze de stoomhoorn van de SS Nieuw Amsterdam uit 1938, ooit het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn (HAL).

Halve ton aan Ocean Cleanup
Schmidt Zeevis heeft tijdens de bouw actie gevoerd met een heipalenactie. Relaties konden als ‘steunpilaren’ de heipalen van het nieuwe pand sponsoren. Met een deel van deze opbrengst heeft Schmidt Zeevis het project van The Ocean Cleanup met een bedrag van 51.400 euro gesponsord.

Het project zal vanaf 2020 de 21 miljard kilogram grote plastic soep in de oceanen opruimen. Oprichter Boyan Slat bedankte alle sponsors via een videoboodschap voor hun steun: “Uit computersimulaties is gebleken dat we in tien jaar tijd met een enkel systeem de helft van die plastic soep kunnen opruimen. Dit alles om te voorkomen dat we straks dit materiaal terug gaan vinden in onze vissen.”

Ook Schmidt Zeevis beseft het belang van een schone zee. “Onze handel komt uit het water, dat jij met jouw project aan het beschermen bent. Dat vinden we fantastisch en daar willen we graag aan bijdragen” vertelde Jos van Vuren na het overhandigen van de cheque.

Related news

List of related news articles