Megaschip Dockwise Vanguard aangekomen bij de Wilhelminahaven

Dockwise Vanguard

Vrijdagmiddag rond 17:00 uur is de Dockwise Vanguard van Boskalis aangekomen bij de  Wilhelminahaven in Rotterdam. Hier zal het 275 meter lange en 79 meter brede schip enkele dagen aangemeerd blijven, zodat haar dek voorbereid kan worden voor haar volgende opdracht. Ze vertrekt zondag weer uit Rotterdam.

Het halfafzinkbare transportschip heeft een draagvermogen van 117.000 ton en een diepgang van 15,5 meter.

Het opvallendste kenmerk van de Dockwise Vanguard is het ontbreken van een brug over de volle breedte van het schip. De smalle brug is geplaatst aan de stuurboordzijde, waardoor lading ook over de boeg kan steken.

Het schip kan hierdoor langere lading meenemen dan traditionele zware ladingschepen. Zo kan het 50 procent meer lading meenemen dan de Blue Marlin. Dat was het grootste schip van Dockwise voordat de Dockwise Vanguard in de vaart kwam. De ruimte aan dek is ook 70 procent groter dan die van de Blue Marlin. Het opvallendste kenmerk van de Dockwise Vanguard is het ontbreken van een brug over de volle breedte van het schip. De smalle brug is geplaatst aan de stuurboordzijde, waardoor lading ook over de boeg kan steken.

Meer… Dockwise