Miljoenen exportcontainers eenvoudiger door Nederlandse havens

Haven RotterdamKLEIN

Via één ingang kunnen exporteurs en expediteurs voortaan bijna alle douanedocumenten met betrekking tot “exportlading” die vertrekt via de Nederlandse havens, electronisch indienen bij de containerterminals. Binnen het Port Community System van Rotterdam en Amsterdam is hiervoor door Portbase de service Melding export documentatie ontwikkeld. Jaarlijks betreft het ruim 2,5 miljoen containers waarvoor de administratieve afhandeling nu verder wordt vereenvoudigd. Ook de terminals kunnen dankzij de voorinformatie een betere dienstverlening bieden.

De service Melding export documentatie geldt zowel voor containers die via de Nederlandse havens daadwerkelijk de Europese Unie verlaten (ECS-lading) als lading die van hier over zee uitgaat (T1 & T2 documenten – NCTS). De dienstverlening van Portbase voor ECS-lading (Export Control System) bestond al, maar met de toevoeging van NCTS-lading is deze nu compleet. De service is in eerste instantie alleen beschikbaar voor T-documenten opgemaakt in Nederland of Zwitserland. In de loop van 2013 volgt uitbreiding naar exportlading uit de overige Europese landen.

Rianne Groffen, Director Marketing & Sales bij Portbase: “Onze opdracht als Portbase is zakendoen via de Nederlandse havens voor bedrijven zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Met de service Melding export documentatie zetten wij hiervoor aan de exportkant weer een belangrijke volgende stap.”

Meer… Portbase