Multraship doopt twee nieuwe slepers

Multraship Towage & Salvage heeft in zijn thuishaven Terneuzen twee nieuwe, door Damen gebouwde sleepboten, gedoopt. Één is de eerste sleepboot in Europa die voldoet aan de IMO Tier III eisen.

Multraship doopceremonie 2-7-2019 Foto Damen
Multratug 6 en Multratug 29 tijdens de doopceremonie. Foto, Damen.

Het gaat om een Reversed Stern Drive (RSD) Tug 2513 en een Azimuth Stern Drive (ASD) Tug 3212, die ‘Multratug 6’ en ‘Multratug 29’ zijn genoemd. De doopplechtigheden vonden plaats op 28 juni tijdens de Havendagen Terneuzen, een driedaags maritiem festival.

Leendert Muller, Managing Director van Multraship: “Wij nemen onze milieuverantwoordelijkheid en hebben om die reden gekozen voor een schip dat voldoet aan de IMO Tier III eisen, de eerste in zijn soort in Europa. Dit sluit ook aan bij de toenemende vraag van havenautoriteiten naar schone operaties. De verlaagde geluids- en trillingsniveaus van de RSD Tug 2513 vormden een tweede doorslaggevende factor. Dat zijn voor ons zeer belangrijke zaken, aangezien wij om het comfort van onze bemanningen geven.”

Veelzijdigheid wat betreft de mogelijkheden van een schip, is volgens Muller een bewuste keuze voor Multraship. “Wij vinden dat de meeste van onze havensleepboten ook op zee moeten kunnen werken en dat onze zeevarende sleepboten tevens havenoperaties moeten kunnen uitvoeren.”

Havenpersoonlijkheid van het jaar 2019

Leendert Muller is tijdens de openingsceremonie van de Havendagen Terneuzen uitgeroepen tot ‘Havenpersoonlijkheid van het jaar 2019’.