NACRA lanceert de F16 catamaran

Het gonst al enige tijd van de geruchten: komt er een NACRA F16?
Zie hier: de NACRA F16 is een feit.
Ontwikkelingen F16 klasse internationaal

NACRA Sailing internationaal heeft de ontwikkelingen van de internationaal erkende ISAF klasse F16 op de voet gevolgd. De klasse bestond in het eerste begin grotendeels uit “homemade“ boten, maar nadat de ISAF (wereldwijd overkoepelend orgaan zeilsport) de F16 eind 2010 de status van “recognized class” gaf, is de klasse steeds meer volwassen geworden. Na deze erkenning van de F16 klasse besloot NACRA aan de slag gegaan met de constructeurs. NACRA is ervan overtuigd dat de F16 klasse naar een hoger niveau kan groeien, nu een gevestigd merk als NACRA binnen deze jonge klasse de kar gaat trekken.

De NACRA F16 richt zich op vijf groepen zeilers:
• De solozeiler die het water op wil wanneer het hem/haar uitkomt
• Ouders die hun kinderen verder willen helpen met het “ Olympische baan zeilen”
• Zeilers die op zoek zijn naar een lichte catamaran met een grote range en wisselende bemanningsgewichten
• Lichte wedstrijdteams die niet genoeg wegen voor F18 maar wel binnen een competitieve spectaculaire klasse willen racen
• Gemengde man/vrouw teams die grensverleggend zijn wat betreft de mogelijkheden die de F16 hen biedt

Ontwerpteam
The NACRA F16 is ontworpen door het wereldberoemde bedrijf Morrelli & Melvin uit Huntington Beach Californië (USA). Peter Vink, Technisch Directeur van NACRA Sailing International, heeft het ontwikkelingstraject vanuit NACRA begeleid.

“In een jonge klasse, zoals de F16, moeten wij met een ontwerp komen wat dé standaard voor een lange tijd zal zijn. Een 16-voeter die recreatief gebruikt kan worden, maar ook door ervaren wedstrijdteams die de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Mijn advies: koop een F16. NACRA is nu niet één stap, maar mijlen vooruit met deze nieuwe catamaran,” aldus Peter Vink.

Succesvolle combinatie
Morrelli/Melvin bleken al eerder een succesvolle formule te zijn met NACRA. Dit is bewezen met ontwerpen zoals de PLAYCAT ( 1995), NACRA Inter 18 & 20 (1995), NACRA F18 Infusion ( 2005) en NACRA F20 Carbon ( 2009). Beide F18 ontwerpen van Morrelli & Melvin werden Europees & Wereldkampioen. Het laatste ontwerp, de NACRA F20 Carbon wint op het moment alle wedstrijden op handicap rating. Het design bureau van Morrelli & Melvin is nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de huidige America’s Cup en op deze manier kunnen zij de laatste snufjes op design gebied succesvol implementeren in de designs van het NACRA programma.

Beschikbaarheid & prijzen
De NACRA F16 is leverbaar vanaf december 2011 en wordt geleverd via de lokale NACRA dealers en distributeurs. Prijzen en bestelinformatie kunnen ook via deze NACRA dealers /distributeurs verkregen worden. (zie www.nacrasailing.com voor gegevens)

Over NACRA Sailing International
NACRA Sailing International is wereldwijd leverancier van catamarans tot 25 voet lang. Met meer dan 80 dealers over de wereld is NACRA het leidinggevende merk van beach cats. Een netwerk van serviceverlenende bedrijven die verkoop en promotie verzorgen voor catamaranzeilen over de gehele wereld. Het hoofdkantoor van NACRA is sinds 2007 gevestigd in Nederland. NACRA is ontstaan in Californië in 1975 en heeft in 2010 haar 35-jarige bestaan gevierd.

Meer… Narca Sailing