NauPro Vaarbewijs voor beroepsschippers op kleine schepen

AquaPlanning, Vaarplezier en STC-KNRM lanceren het NauPro Vaarbewijs voor beroepsschippers op kleine schepen. Medewerkers die voor hun werk het water op moeten, hebben met een flink aantal wetten en reglementen te maken. De Scheepvaartverkeerswet en de Arbowet schrijven voor dat medewerkers ‘terzake kundig’ en ‘bekwaam’ hun werkzaamheden moeten verrichten. En daarvoor is het Klein Vaarbewijs ontoereikend. Speciaal voor deze doelgroep is er daarom nu de 4-daagse training voor het NauPro Vaarbewijs, waarin deze vereisten wél zijn geborgd.

Daarnaast blijkt dat gedegen training zorgt voor een flinke terugloop in schadegevallen en de daaraan hangende financiële consequenties.
Voor het NauPro Vaarbewijs hebben AquaPlanning, Vaarplezier en STC-KNRM de handen in ééngeslagen. De expertise van deze drie partijen wordt ingezet om alle onderdelen te trainen en te testen in deze unieke opleiding. De 4-daagse basistraining bestaat uit theorie, veel praktijk en een veiligheidstraining bij STC-KNRM. Daarnaast zijn er extra modules in te zetten, waaronder ’s nachts varen, varen op stromend water, slepen en duwen, trailer(helling)rijden, marifoon en radar.

De initiatiefnemers: “Het Klein Vaarbewijs is prima voor consumenten, maar te licht als je voor je werk het water op gaat. Wij denken dat het NauPro Vaarbewijs voorziet in een behoefte, daar waar men beroepsmatig op kleine schepen vaart. De wetgeving is duidelijk, medewerkers moeten ‘terzake kundig’ en ‘bekwaam’ hun arbeid verrichten. Met deze training is dat geen probleem en zal bovendien de schade aan schepen (en anderen) in behoorlijke mate teruggebracht worden. Dat zijn twee zekerheden die werkgevers enorm zal aanspreken, volgens ons.”

Ga voor meer informatie naar www.vaarplezier-beroepsopleidingen.nl/naupro-vaarbewijs.