Nederland Maritiem Land steunt maritieme studententeams zonnebootrace

  • binnenland

Nederland kenmerkt zich door een innovatieve en vooruitstrevende maritieme sector. Een sector die velen tot de verbeelding spreekt, maar vaak lastig onder de aandacht van jongeren is te brengen. Nederland Maritiem Land, de koepelorganisatie van de maritieme sector, wil hier graag verandering in brengen. Zij doen dit door drie maritieme studententeams die deelnemen aan de ‘Dong Energy Solar Challenge’ extra in het zonnetje te zetten.

Dong Engergy Solar Challenge

De ‘Dong Engergy Solar Challenge’ is de World Cup voor zon-aangedreven boten die van 28 juni tot en met 5 juli in Groningen en Friesland wordt gehouden. Voorafgaand en tijdens de wedstrijd worden deelnemers op sportieve wijze gestimuleerd om innovatieve duurzame technieken toe te passen in hun ‘zonneboot’. Hierdoor heeft de race niet alleen een competitief element, maar is het ook een goed ervaringstraject voor jongeren met interesse voor maritieme techniek.

Binnen de maritieme sector worden veel technieken toegepast, die er voor zorgen dat schepen sneller, efficiënter en energiezuiniger varen. Daarnaast biedt de sector een goed arbeidsmarktperspectief voor jongeren die een technische- of maritieme opleiding volgen. Door nu te investeren in de maritieme studententeams, hoopt de sector hen straks ook als hun werkgever te mogen verwelkomen. Daarbij is het belangrijk dat de innovatieve- en duurzame elementen, die tijdens de ‘Dong Engergy Solar Challenge’ prominent naar voren komen, straks ook binnen de maritieme sector worden gebruikt.

De teams, waarop NML zich richt, zijn afkomstig van de Technische Universiteit Delft, NHL Hogeschool Leeuwarden en de Koninklijke Marine Technische Opleidingen. Zij vormen een dwarsdoorsnede van de maritiem-technische opleidingen die in Nederland op MBO, HBO en Universitair niveau zijn te volgen. De teams krijgen publicitaire ondersteuning gedurende het traject van de voorbereiding en de race. Hun verhalen worden gepubliceerd op www.maritimebyholland.nl en achteraf gebundeld in een jongerenmagazine.

Meer… Nederland Maritiem Land

 

Related news

List of related news articles