Nederlandse onderzeeër weggestuurd door Russisch marineschip

  • buitenland

Een Nederlandse onderzeeër is door een Russisch marineschip verjaagd op de Middellandse Zee, nadat die te dicht in de buurt kwam van Russische vaartuigen, zo meldt NU.nl. Volgens het Russische ministerie van defensie was er sprake van een “gevaarlijke manoeuvre” die tot ongelukken had kunnen leiden. 

De Nederlandse onderzeeboot, van vermoedelijk de Walrusklasse, zou op een afstand van 20 kilometer de bewegingen van het Russisch vliegdekschip Kuznetsov in de gaten houden. De onderzeeboot werd ontdekt door sonarsystemen van onderzeejager Severomorsk en militaire helikopters. Volgens persbureau TASS is de Nederlanderse onderzeeër gedwongen het zeegebied te verlaten.

NAVO-missie 
Een woordvoerder van Defensie liet aan NU.nl weten dat deze berichtgeving nog niet bevestigd kan worden en dat dit onderzocht wordt. Het bericht moet via het militair bondgenootschap geverifieerd worden omdat het om een NAVO-missie zou gaan.

Aanvallen op doelen in Syrië
Dinsdag maakte Rusland bekend gebieden rondom Mosul te bombarderen met terreureenheden. Het Russische vliegdekschip is naar de Middellandse Zee gevaren om daar aanvallen uit te kunnen voeren op doelen in Syrië.

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten