Nederlandse topzeiler Carolijn Brouwer opent HISWA te water 2015

Carolijn Brouwer, Nederlands trots bij de Volvo Ocean Race met Team SCA, opent op 1 september de HISWA te water. Carolijn zal om 11.00 uur de watersportbeurs openen door zich te laten lanceren van een luchtkussen bij het zogenoemde Aqua Jumping. “Als deelnemer aan de Volvo Ocean Race ben ik natuurlijk wel wat gewend, dus deze uitdaging ga ik graag aan”, aldus Carolijn. Marianne Zwagerman, schrijver en fervent watersporter, zal het spectaculaire openingsprogramma begeleiden. De grootste in-water bootshow van Noord-Europa vindt plaats van 1 tot en met 6 september in Amsterdam Marina.

Carolijn Brouwer
Als de HISWA te water 2015 de poorten opent is Carolijn Brouwer net terug uit Engeland, waar ze haar team door de Fastnet Race heeft gestuurd. De zeer ervaren Olympische en catamaranzeiler nam deel aan de Olympische Spelen van Sydney, Athene en Beijing. Bij het grote publiek is Carolijn vooral bekend als Nederlandse deelnemer en tweede stuurvrouw van Team SCA bij de Volvo Ocean Race. Het geheel uit vrouwen bestaande team zeilde deze spraakmakende wedstrijd van 9 maanden van oktober 2014 tot eind juni 2015 en wist een tweetal in-port races op hun naam te zetten en uiteindelijk zelfs een overwinning te behalen in de negende leg (Lissabon-Lorient).

Marianne Zwagerman
Er zijn veel raakvlakken tussen de HISWA te water en Marianne Zwagerman. Zij is fervent watersporter, Land Rover rijder, oud IVA-student en ze draagt de Live Your Dream Campagne een warm hart toe. Maar bovenal is het de gedeelde passie om meer mensen het water op te krijgen. “Hoe kun je nou niet van watersport houden?” vraagt Marianne zich vaak af. Ze schreef een aanstekelijk zeilboek Leven als Jarmund en woont op het water, waar ze ook vaak op een boot te vinden is.

Aqua Jumping
Actieve watersporters zoeken het avontuur. Met de toevoeging van Aqua Jumping aan het HISWA te water programma wordt daar ruimschoots aan beantwoord. Een groot drijvend kussen op het water nodigt uit tot een forse sprong. Degene die op de voorzijde van het kussen ligt wordt hierdoor gelanceerd en maakt een flinke plons in het water. Het kussen is zo’n 8 meter lang en 4 meter breed. Carolijn Brouwer zal het spits afbijten, maar gedurende de hele beurs kunnen bezoekers zelf een sprong wagen of de demo’s van de professionals bewonderen.

Meer… HISWA te water