Nieuwe jongerenambassadeurs voor de maritieme sector

Tijdens de 40e editie van de Wereldhavendagen worden de nieuwe jongerenambassadeurs voor de maritieme sector bekend gemaakt. Aan boord van het loodsvaartuig Polaris van het Loodswezen krijgen de 10 kandidaten te horen, wie zich het komende studiejaar Young Maritime Representatives (YMR) mogen noemen.

Het PR & Communicatie Expertpanel van Nederland Maritiem Land (NML) heeft de afgelopen maanden een selectie gemaakt uit 10 studenten, afkomstig van een maritieme opleiding op mbo-, hbo- of universitair niveau. Deze kandidaten hebben zich voor het panel gepresenteerd en hebben een vlog gemaakt over een thema binnen de maritieme sector. Deze vlogs zijn te zien op maritimebyholland.nl.

De voorzitter van Nederland Maritiem Land, Wim van Sluis, maakt op de 1e dag van de Wereldhavendagen de nieuwe YMR’s bekend.

Het is het 5e jaar dat jongeren worden verkozen om de maritieme sector als ambassadeur te vertegenwoordigen. Met dit initiatief van NML, worden jongeren door hun leeftijdsgenoten geïnteresseerd voor een opleiding en carrière binnen de maritieme sector. De YMR’s ontmoeten de jongeren op diverse maritieme evenementen. Daarnaast bieden ze een kijkje achter de schermen van de maritieme sector met bezoeken aan bedrijven en schepen. De YMR’s zijn te volgen via social media en de website.