Nieuwe kunstenaars in maritieme kunstgalerie

In het Friese Heeg is galerie De Scheepskamer van Heeg gehuisvest, een galerie met uitsluitend nautische kunst. Van taferelen van de Nederlandse plassen en havengezichten tot de mooiste zeehavens en containerschepen op volle zee. De Scheepskamer heeft een vaste collectie in stock en begeleid opdrachten voor bedrijven.

De Scheepskamer werkt alleen met de betere kunstenaars uit Europa die zich profileren in een bepaalde herkenbare stijl of techniek. Intussen mag de galerie zich rekenen tot een van de toonaangevende nautische galeries in Europa. Zij werkt met prominente kunstenaars als Tim Thompson, Dirk Verdoorn, de Britse Royal Society of Marine Artists en Frits Goosen. De Scheepskamer kreeg o.a. opdrachten van KLM, AMBNARMO, en Contest Yachts.

Sinds begin dit jaar zijn twee prachtige schilders aan de ‘Scheepskamerstal’ toegevoegd t.w. Dirk Verdoorn en Ronnie Moortgat. Beide met een passie voor werkschepen en zeehavens. Met deze schilders wil De Scheepskamer zich meer gaan richten op de commeciële scheepsbouw en rederijen.

Bron: De Scheepskamer, 20-07-2010;