Nieuwste groente komt uit zee

Het is lekker, voedzaam en goed voor het milieu. Zeewier is de nieuwste groente uit zee. Hiermee staan we aan het begin van een trend, want zilte groenten worden heel populair. Dat betoogt het zeewier(kook)boek Groente uit zee dat deze week verschijnt. Lisette Kreischer, medeoprichter van The Dutch Weed Burger, Marcel Schuttelaar en Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij, sloegen voor dit unieke boek de handen ineen. Op vrijdag 16 oktober vindt de officiële lancering plaats met de uitreiking van de eerste exemplaren aan vertegenwoordigers van de Nederlandse Agrofoodsector, CBL, LTO Nederland en GroentenFruit Huis.

Wat is het? Waar koop je het? En hoe maak je het klaar? In Groente uit zee lees je alles over zeewier. En je kunt zelf aan de slag met 50 heerlijke plantaardige recepten.

Stichting Noordzeeboerderij, die zelf een proefboerderij op de Noordzee heeft voor zeewierteelt, beschrijft de wondere wereld van zeewier; de groei, de soorten en de samenstelling. Op uiterst toegankelijke wijze wordt de oorsprong en de achtergrond van zeewier voor een breed publiek inzichtelijk gemaakt. De lezer komt te weten dat zeewier en algen een belangrijke bron van zuurstof zijn voor onze atmosfeer. En dat er onderwater ook bossen bestaan, kelpwouden genaamd. Zeewier is gezond, maar je kunt er ook te veel van eten. De auteurs hebben zo goed mogelijk geprobeerd een onderscheid te maken tussen zin en onzin over zeewier. Met schitterende fotografie en interviews met de ambassadeurs van zeewier.

De 50 plantaardige recepten prikkelen de zintuigen. Met wakame, dulse, Iers mos, zeekraal en lamsoor die de revue passeren. Ook Hollandse exoten zoals strandbiet en ijskruid verschijnen op de receptenlijst. De recepten van Groente uit zee zijn nieuw, spannend en een echte beleving. Lisette Kreischer laat smaakvol zien hoe zilte groenten onderdeel gaan worden van ons dagelijkse menu, van algensmoothie tot feestelijke zeewierchococoladetaart.

Groente uit zee is uitgegeven in samenwerking met Kosmos Uitgevers. Eerder hebben zij ook Plant Power van Lisette Kreischer uitgebracht. Groente uit zee is te koop bij de boekenwinkel bij u om de hoek en te bestellen online. De prijs van het boek is €24,99. Met de aankoop van het boek steunt u Stichting Noordzeeboerderij.

Meer… Stichting Noordzeeboerderij