NMT lanceert ‘Holland Superjacht Platform’

Een groep prominente Nederlandse superjacht bedrijven bundelen hun krachten met brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology (NMT) in het nieuw op te richten Holland Superjacht Platform. Deze strategische alliantie zal zich hoofdzakelijk richten op de wereldwijde branding en exportbevordering van de superjachtbouw industrie, een versterking van de gehele Nederlandse maritieme maakindustrie.

Foto, NMT.

De superjacht bedrijven en de ruim 400 leden van NMT hebben veel met elkaar gemeen. Zij specialiseren zich allen in high-end scheepsbouw en cutting-edge maritieme technologie. In dat perspectief is de aansluiting van de superjachtbouw industrie bij het succesvolle NMT-netwerk een logische stap. Marcel van der Spek, mede-oprichter van Esthec, is zeer enthousiast over de samenwerking: “NMT heeft een geweldige staat van dienst als het aankomt op het wereldwijd creëren van nieuwe zakelijke kansen voor haar leden. Daarom ben ik ervan overtuigd dat NMT de juiste partner is voor onze industrie.”

De Nederlandse vlag staat al eeuwen garant voor de hoogste kwaliteit op het gebied van vakmanschap en innovatie in scheepsbouw. Vorig jaar groeide de totaalomzet van de Nederlandse maritieme maakindustrie naar 7,3 miljard euro. Het totale orderboek van de superjachtbouw industrie had eind 2018 een geschatte waarde van 4,1 miljard. NMT’s managing director Roel de Graaf is trots om de superjachtbouw industrie aan boord te hebben: “Wij vertegenwoordigen nu nog meer het beste dat de Nederlandse maritieme maakindustrie te bieden heeft.”