NNOW zoekt windenergie ‘vaklieden’ om studenten voor te lichten

De internationale wind energie branche EWEA kent ieder jaar de Global Wind Day. Deze dag is bedoeld om windenergie bij een breder publiek beter bekend te maken. De Nederlandse Global Wind Day vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse branche organisatie NWEA en is dit jaar in Eemshaven, duidelijk zichtbaar een belangrijke offshore wind haven.

NNOW is erg blij met deze locatie omdat het mogelijkheden biedt de perspectieven van (offshore) windenergie dichter bij (jonge) mensen te brengen en u daar als deelnemend bedrijf bij te betrekken. NNOW heeft dan ook haar medewerking aan de Global Wind Day Eemshaven toegezegd. Het thema is opleiding & onderwijs. Dat is niet toevallig. Er is al druk op de arbeidsmarkt vanuit de windenergie branche en door de voorspelde en al zichtbare groei zal de druk naar verwachting toenemen. Kansen op werk voor Noord-Nederland dus.

Uw bedrijf presenteren tijdens Global Wind Day
Tijdens de Global Wind Day bieden we 10-15 bedrijven de kans hun (offshore) windenergie werkzaamheden praktisch en aansprekend te ‘pitchen’ voor studenten/leerlingen van opleidingen uit ons werkgebied. Wat doet een werknemer van een coating bedrijf van offshore constructies op een dag, of een werknemer bij een geotechnisch bedrijf? De studenten komen van LBO, MBO en HBO opleidingen, zoals Noorderpoort College, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Maritime Campus, Zeevaartschool Abel Tasman, etc. Aansluitend kunnen studenten in kleine groepjes of individueel met de vertegenwoordigers van de bedrijven in gesprek.

NNOW zoekt dus bedrijven die bereid zijn tijdens de Global Wind Day een enthousiast en praktisch verhaal neer te zetten en aansluitend vragen van studenten/leerlingen te beantwoorden.
Het programma is voorlopig vastgesteld en duurt van ca. 13.00 tot ca. 16.00 uur op locatie Nijlicht Eemshaven.
Het kost u wat tijd, maar levert u naamsbekendheid (bij toekomstige medewerkers) op en waardevol inzicht in wat studenten bezighoudt (en welk ‘vlees u in de kuip’ heeft!).

Aanmelden
Belangstellenden die willen presenteren kunnen zich melden bij Northern Netherlands Offshore Wind, NNOW door het sturen van een email aan Petra Engel ([email protected]).

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Dirk Jan Hummel, [email protected] of 088 – 444 0 139 of kijk op www.nnow.nl.