nv De Scheepvaart vaart digitaal

nv De Scheepvaart stelt haar jaarverslag 2014 voor. Voor het eerst een ‘digital only’ editie. Zo willen we de communicatie met onze stakeholders vereenvoudigen en moderniseren, en tegelijk onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Een jaar van vooruitgang en innovatie
2014 zal bijblijven als het jaar waarin hulde werd gebracht aan het 75-jarige Albertkanaal met als orgelpunt het bezoek van Koning Filip. Het Albertkanaal is sinds haar aanleg uitgegroeid tot een economische slagader. In 2014 werd met bijna 425.000 TEU andermaal een recordvolume aan containers vervoerd.
Het Albertkanaal mag dan één van de modernste waterwegen van Europa zijn, dat betekent niet dat we op onze lauweren mogen rusten. Prognoses wijzen immers op een uitgesproken groei van het goederentransport tot 70% tegen 2030.

“Bereikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en leefbaarheid zijn vereisten maar tegelijk ook grote uitdagingen waaraan het mobiliteitssysteem van de toekomst moet beantwoorden. Het uitgebreide netwerk van waterwegen is een troef die meer dan ooit dient ingezet te worden”, vertelt Frieda Brepoels, voorzitter van nv De Scheepvaart.
Daarom investeert nv De Scheepvaart in het onderhoud en de uitbouw van een toekomstgerichte en innovatieve infrastructuur. De Vlaamse overheid zet meer dan ooit in op het stimuleren van de binnenvaart en op innovatie. Het verwerven van een vervoersaandeel in nieuwe niches is het bewijs dat binnenvaart voor meer staat dan vervoer van bulkgoed of containers.
“Dankzij de verhoging van de bruggen maken we het Albertkanaal toegankelijk voor schepen met vier containerlagen. Zo versterken we de binnenvaart in Vlaanderen als het positieve alternatief voor het wegtransport”, vertelt ir. Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van nv De Scheepvaart. “Onze vennootschap gelooft in de kracht van de waterweg, in vooruitgang via innovatie, maar ook in de toekomst van bedrijven die voor vervoer te water kiezen.”

Een jaar van veranderingen
2014 werd voor nv De Scheepvaart gekenmerkt door heel wat veranderingen die bepalend zullen zijn voor de toekomst van onze vennootschap: een nieuwe Vlaamse Regering en bevoegd minister, een nieuwe Raad van Bestuur en gedelegeerd bestuurder, aangekondigde personeelsbesparingen en een fusie. Tal van uitdagingen die creativiteit, keuzes en doorzettingsvermogen vergen.
Onveranderd blijven evenwel onze voornaamste doelstellingen: kwalitatief hoogstaande en betrouwbare waterwegen en een klantgerichte dienstverlening.
Ontdek ‘de vaart’ van nv De Scheepvaart in 2014 op www.descheepvaart2014.be
nv De Scheepvaart kiest resoluut voor een digitaal jaarverslag in drie lagen. De bezoeker kan zelf zijn pdf samenstellen met onderwerpen die voor hem/haar interessant zijn.

Meer… www.descheepvaart.be