Ocean Signal : EPIRB’S – SART – VHF

Voor het Britse bedrijf Ocean Signal is Belship bv de importeur geworden van de SafeSea EPIRB’S, SART en VHF producten. Ocean Signal is een nieuwe naam op gebied van communicatie en veiligheid op zee.

SafeSea E100 – EPIRB’S
De SafeSea E100 is een krachtige EPIRB en werkt in de 406 MHz satelliet band. Hierdoor is een constante signaalwaarneming gegarandeerd over de hele wereld. De EPIRB is uitgerust met een 121.5MHz noodpeil homing baken en een krachtig helder LED flitslicht voor een snelle on-scene locatie. De SafeSea model E100G is tevens voorzien van een speciale ingebouwde GPS, die een zeer nauwkeurige positie doorstuurt, zodat de zoektijd aanzienlijk wordt verkort. De batterijen hebben een levensduur van 5 jaar (actieve werktijd 96uur) en kunnen, in tegenstelling tot andere merken, door de gebruiker zelf gewisseld worden, waarbij de waterdichtheid gegarandeerd blijft.

SafeSea S100 – transponder
De Ocean Signal SafeSea S100 Search and Rescue Transponder (SART) is een speciale radar-baken, die voldoet aan de IMO en SOLAS – voorschriften. Bij het inschakelen blijft de SART in een standby modus en wordt dus automatisch geactiveerd, zodra hij een X band radar straal ontvangt van een schip in de nabijheid. The SafeSea S100 zendt dan een rij van impulsen uit die als een stippellijn op het radarscherm te zien is. Dit geeft dan ook de koers voor het reddingsschip aan. De batterijen hebben een levensduur van 5 jaar en kunnen door de gebruiker zelf gewisseld worden.

SafeSea V100 – VHF radio
De SafeSea V100 draagbare waterdichte VHF radio voldoet aan de eisen van de IMO voor het gebruik op SOLAS schepen. Het ontwerp is robuust en eenvoudig in gebruik. De VHF radio is tevens voorzien van een plugin aansluiting voor een (helm) koptelefoon. De nieuwe batterij beveiligingsklep zorgt ervoor dat de primaire batterij permanent in het toestel kan blijven, zonder gevaar voor ontlading. Als optie kan de VHF radio worden voorzien van een oplaadbare lithium polymer batterij.

Lees verder…Belship