Ombouwproject op het zeegaande baggerschip “Ostsee” voor Kooiman

Scheepswerf Gebr. Kooiman BV te Zwijndrecht (onderdeel van de Kooiman Groep, www.dekooimangroep.nl) heeft een contract getekend voor een ombouwproject op het zeegaande baggerschip “Ostsee”, onderdeel van de vloot van Maritime Construction Services SA te Luxemburg. De Ostsee is een zgn. Trailing Suction Hopper Dredger en is gebouwd bij de Peene-Werft in 1995.

De ombouw van het schip houdt o.m. in dat de elektrische aandrijving van het baggerbedrijf grotendeels wordt vervangen door dieselaandrijving en omvat tevens de daaraan gerelateerde aanpassingen aan het schip.

Twee bestaande jetpompen met hun elektrische aandrijving worden vervangen door twee nieuwe Nijhuis pompen met een hogere werkdruk. Voor de aandrijving van deze jetpompen is gekozen voor Mitsubishi S16R-C2MPTK motoren van 1250 kW per stuk. Van de twee baggerpompen zal een elektrische aandrijving worden vervangen door een Mitsubishi S16R2-T2MPTAW van 1600 kW. De dieselmotoren worden geleverd door Koedood Dieselservice.

De huidige “boegschroefruimte” zal worden omgebouwd tot een volwaardige machinekamer en als zodanig worden voorzien van schoorsteen, koelbeun, extra isolatie en ventilatievoorziening, een vereiste brandblusinstallatie, vereiste nood uitgangen, e.d.

De volledige engineering is  uitgevoerd door Scheepsbouwkundig Ontwerpbureau Kooiman BV te Zwijndrecht. De elektrische installatie wordt geleverd door Technisch Buro Mous BV, eveneens te Zwijndrecht. De werkzaamheden worden uitgevoerd bij het zusterbedrijf Scheepswerf Hoebee BV.

De Ostsee (100 x 17,75 meter en 4.745 ton deadweight) is bij Scheepswerf Hoebee gehellingd.

Meer… De Kooiman Groep