Onrust bij stuwadoor APM Terminals

Rotterdam – De kantoormedewerkers van het Rotterdamse containeroverslagbedrijf APM Terminals, de voormalige Maersk-Delta-terminal, zijn boos op de directie van het Deense concern. De circa 65 kantoormedewerkers, werkzaam op de Maasvlakte, zijn verbolgen omdat de roosters juist zijn verzwaard, terwijl dit niet in de eind vorig jaar afgesloten CAO is opgenomen.


,,De mensen zijn daar heel erg kwaad over,” zegt havenbestuurder D. Murk van FNV Bondgenoten. ,,Ze zijn het nu zó zat, dat ze volgens de CAO willen gaan werken. Dus niet langer werken of eerder beginnen, maar stipt volgens de regels.” De vakbondsman geeft aan dat de sfeer tussen de APM-top en het personeel zeer slecht is. ,,En de directie wil niet onderhandelen met ons,” zegt hij. ,,Ze heeft al drie keer een verzoek van de bonden daartoe afwezen.” Volgens CNV-collega R. Vlietman zijn acties onvermijdelijk als de directie van APM niet adequaat reageert.


De vakbonden van FNV en CNV hebben de betrokken personeelsleden opgeroepen om op maandag 2 juni naar een actievergadering te komen. Tijdens twee bijeenkomsten in café/restaurant Routiers Maasvlakte wordt gepeild of de kantoormedewerkers eventueel in actie willen komen voor de roosters en de aantasting van de CAO. Vanaf komende maandag houden de bonden al kantinebijeenkomsten bij APM om de werknemers in te lichten.

Bron: Rotterdams Dagblad, 23-05-2003;