Opleidingen en bedrijven presenteren zich tijdens open dagen

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart 2013 organiseren het Scheepvaart en Transport College, de Rotterdam Mainport University en de Netherlands Maritime University open dagen. Diverse locaties binnen en buiten Rotterdam openen op die dagen hun deuren. Geïnteresseerden die meer willen weten over de VMBO-, MBO-, HBO- en masteropleidingen zijn van harte welkom. Ook het bedrijfsleven is aanwezig. Daarmee bieden de opleiders een compleet beeld van sectoren, opleidingen en carrièrekansen.

Activiteiten Rotterdam
Op de Lloydstraat kunnen de bezoekers een kijkje nemen bij de simulatoren die een belangrijke rol spelen bij de opleidingen. Ook de Rotterdam Mainport University (HBO) en de Netherlands Maritime University (master) presenteren zich tijdens de open dag op de Lloydstraat. Speciale aandacht is er dit keer voor om- en bijscholing voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in een nieuwe carrière.

Daarnaast is een groot aantal bedrijven aanwezig met een stand, is er een demonstratie basic safety en liggen er diverse opleidingsschepen aan de kade die bezocht kunnen worden. Ook Damen Shipyard is met een schip aanwezig. Op de locatie aan de Anthony Fokkerweg zijn ook bedrijven aanwezig, is het Logistiek Centrum opengesteld voor bezoekers en kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in de cabine van diverse vrachtwagens. Op het nabijgelegen Haventrainingcentrum kunnen bezoekers rijden op de vorkheftruck en een demonstratie brand blussen bijwonen.

Meer… STC-Group