Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Oud-Kapitein benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Oud-Kapitein ter zee, Ruurd van Rooijen is op 14 juli benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De loco-burgemeester van Rotterdam, Ronald Schneider reikte de onderscheiding uit in de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Van Rooijen heeft zich als vrijwilliger ingezet voor meerdere maatschappelijke initiatieven.

Hij zette zich in voor het lot van oorlogswrakken en voor de Stichting Nabestaanden Onderzeeboten 1940 – 1945. Hij heeft diepgaand onderzoek verricht naar het lot van oorlogslachtoffers op zee voor nabestaanden. Van Rooijen is vicevoorzitter van deze stichting.

Daarnaast vertegenwoordigt Van Rooijen Nederland bij de International Community of Submariners Association (ISA). Hij maakt zich sterk voor de bescherming van oorlogsgraven op zee tegen plunderaars. Hij kreeg internationale aandacht voor deze zaak. Van Rooijen is ook adviseur van een ziekenhuis in Sierra Leone namens de Lion Heart Foundation. Tijdens de ebola epidemie, bleef hij zich met gevaar voor eigen leven ter plekke inzetten voor het ziekenhuis.

Van Rooijen kreeg in 2008 functioneel leeftijdsontslag van de Koninklijke Marine. Ook al vóór dat jaar zette hij zich langdurig in zijn vrije tijd bijzonder in voor diverse maatschappelijke initiatieven.