Persbericht: Brunel kiest Eduard van Lierde als bemanningslid voor Volvo Ocean Race

De Sydney naar Southport race, een klassieke Australische zeilrace, is erg succesvol verlopen voor de toekomstige Brunel bemanning. Het team, dat voor het eerst in deze samenstelling optrad, won de race met overmacht op de maxi Skandia. “We zijn erg blij met het resultaat” verklaarde schipper Grant Wharington na afloop: “Het was fantastisch om samen met deze bemanning te zeilen, er helemaal voor te gaan, en als een team te werken. Ik kan niet wachten om met deze ploeg in Baltimore opnieuw aan de Volvo Ocean Race te beginnen.

Na de finish moest het team beslissen wie van de twee Nederlandse zeilers de bemanning in de Volvo Ocean Race komt versterken. Wachtleider Matt Humpries, die ook betrokken was bij het selectieprogramma in Nederland, maakte de beslissing bekend: “We verheugen ons erop dat Ed ons team zal komen versterken. Zowel Eduard van Lierde als Mark van Gelderen bleken van wereldklasse maar helaas kan maar een van hun gaan.” De mening van Humphries’ werd gedeeld door zijn collega Jeff Scott: “We hebben naar veel verschillende eigenschappen gezocht in Ed en Mark. Variërend van technische vaardigheden tot de manier waarop ze in het team pasten. Beide hebben het uitstekend gedaan.”

Eduard van Lierde (30) begon zijn zeilcarrière bij Roy Heiner. De Nederlander zal een van de twee voordekkers van het Brunel team worden. Een positie waarin hij ervaring opdeed op talloze boten, waaronder de succesvolle Mean Machine.

Bron: Brunel International, 10-04-2006;