Pieter Heerema gaat zwaarste zeilwedstrijd ter wereld varen

  • binnenland

Pieter Heerema 64 jaar gaat de Vendée Globe varen. Deze non-stop wereldomzeiling voor solozeilers geldt als de zwaarste zeilwedstrijd ter wereld. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een Nederlander aan deze vierjaarlijkse zeilwedstrijd meedoet. Heerema gaat de Vendée Globe op privé-titel zeilen, zonder enige connectie met het familiebedrijf.

Zondag 6 november 2016 gaat de Vendée Globe zeilwedstrijd beginnen vanuit Les Sables d’Olonne. Heerema heeft voor 3,5 miljoen euro de nieuwe boot Vento di Sardegna (60-voets IMOCA, een modern VPLP-Verdier-ontwerp met foils) gekocht en tot ‘No Way Back’ is omgedoopt. Heerema heeft zijn leven lang gezeild en wedstrijdgezeild. Van 470 en Yngling tot J/22, J/24, Draken en in het ‘luxe’ RC44-wedstrijdcircuit van Russell Coutts. Heerema beseft dat hij de jongste niet meer is en ziet zijn voorgenomen deelname eerder als persoonlijke uitdaging. “Ik hou niet van hotelvakanties, wel van een simpel bestaan en vooral van het leven op zee.”

Pieter Heerema is één van de vijf zonen van Pieter Schelte Heerema die het familiebedrijf in de offshore en oliewinning op zee hebben voortgezet.

Meer… Nauticlink en Vendée Globe

 

Related news

List of related news articles