Pioneering Spirit te zien tijdens Pinksterweekend

Op 17 mei komt de Pioneering Spirit, het grootste schip ter wereld, even na middernacht aan op haar ligplaats in de Prinses Alexiahaven in Rotterdam. Daarmee krijgt FutureLand dit pinksterweekend er een extra attractie bij. Het informatiecentrum over de haven van Rotterdam is het weekend en maandag open. Vanaf de rondvaart met de FutureLand Ferry is het schip van dichtbij te zien. 

De Pioneering Spirit komt terug van een megaklus in de Zwarte Zee en blijft tot 27 mei liggen. Tijdens dit pinksterweekend gooit de rondvaartboot dagelijks de trossen los om 12.00, 14.00 en 15.30 uur. Reserveren van rondvaarten kan via futureland.nl.

De Pioneering Spirit kent een kunstje dat geen enkel ander vaartuig beheerst: complete boorplatforms in één keer uit zee tillen en meenemen. De catamaran beschikt daarvoor over 65 meter lange hefbalken die 48.000 ton kunnen liften. Daarmee is dit hefschip de sterkste en grootste schip ter wereld. Daarnaast beschikt het over een ‘lasfabriek’, waar 24 meter lange pijpstukken aan elkaar gelast worden. Op die manier kan het schip zes tot acht kilometer pijpleiding per dag op de zeebodem leggen, tot een diepte van wel 3500 meter. De Pioneering Spirit is 382 meter lang en 124 meter breed. Dat is vergelijkbaar met acht voetbalvelden naast elkaar.

Ga voor meer informatie en reserveringen naar www.futureland.nl