Amy en Djimmy in Rotterdam.

Pratende drone-robots tijdens Wereldhavendagen

Op zaterdag 5 september zet Stichting Wereldhavendagen de Rotterdamse haven in het zonnetje tijdens de Digital Port Day. Liefhebbers van de haven worden digitaal rondgeleid door twee heel speciale gidsen: de pratende drone-robots Amy en Djimmy. Amy is intelligent, rationeel en technisch aangelegd en Djimmy is een stoer leiderstype dat hunkert naar de romantiek van de haven. Daarmee is het eigentijdse duo de verpersoonlijking van de Rotterdamse haven, waar hardwerkende mensen en innovatieve technologie elkaar dagelijks aanvullen en versterken.

Amy en Djimmy in Rotterdam. Foto, Wereldhavendagen.
Amy en Djimmy in Rotterdam.
Amy en Djimmy in Rotterdam. Foto, Wereldhavendagen.

Stichting Wereldhavendagen ontwikkelde Amy en Djimmy in samenwerking met Rotterdam Festivals en evenementenbureau Fjuze. De aanwezigheid van Amy en Djimmy op de Digital Port Day is uniek: nog niet eerder zijn drones voorzien van een karakter en op een zo’n manier gebruikt op een (digitaal) evenement.

“Dankzij Amy en Djimmy kunnen we een heel nieuwe kant van de Rotterdamse haven laten zien,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen.

Digital Port Day

De Digital Port Day is een initiatief van Stichting Wereldhavendagen. Op zaterdag 5 september bieden de website en de sociale media van de Wereldhavendagen en mediapartners Rijnmond en OPEN Rotterdam een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven. De presentatie is in robothanden van Amy en Djimmy en ook ‘Digital Port Reporters’ van vlees en bloed Kirsten en Remco zijn te zien.

Het publiek kan de hele dag genieten van unieke vlogs, livestreams en live radio met verhalen over bijzondere en innovatieve havenbedrijven en schepen. Ook zijn er prachtige foto’s en videobeelden met hoogtepunten van de afgelopen edities van de Wereldhavendagen. De dag wordt traditioneel afgesloten met een videoregistratie van de avondshow.

De Digital Port Day is op zaterdag 5 september van 10:00 tot 18:00 uur live te volgen op de website van de Wereldhavendagen.