Prins Maurits beschermheer van Stichting SAIL Amsterdam

AMSTERDAM-SAIL

Zijne Hoogheid Prins Maurits van Oranje-Nassau, van Vollenhoven heeft het beschermheerschap van de Stichting SAIL Amsterdam (SSA) aanvaard.
Prins Maurits heeft een grote affiniteit met de Stichting SAIL Amsterdam en het evenement SAIL Amsterdam. Vanuit die belangstelling was hij al gedurende langere tijd lid van de SAIL Sociëteit Amsterdam. Ook heeft hij een nautische achtergrond. Hij heeft zijn dienstplicht vervuld bij de Koninklijke Marine. Momenteel is hij reserve officier bij de Koninklijke Marine in de rang van kapitein-luitenant ter zee en is hij adjudant in buitengewone dienst van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

SAIL Amsterdam is een groots maritiem evenement met internationale uitstraling dat eens in de vijf jaar in het hart van Amsterdam wordt georganiseerd. Het evenement werd voor het eerst gehouden in augustus 1975 tijdens de viering van het 700-jarig bestaan van de stad Amsterdam. Na het succes van ‘Sail Amsterdam 700’ werd besloten in 1980 weer een SAIL Amsterdam te organiseren. Om de organisatie in goede banen te leiden is in 1977 de permanente organisatie Stichting SAIL Amsterdam opgericht. Sindsdien heeft de SSA zeven maal een succesvolle editie van SAIL Amsterdam georganiseerd. Stichting SAIL Amsterdam is voor de organisatie van SAIL Amsterdam 2015 een samenwerkingsverband aangegaan met Niehe Media/ACE Concepts & Events en Havenbedrijf Amsterdam NV. De SSA blijft verantwoordelijk voor de kern van SAIL: de Tall Ships, het varend erfgoed en de vrijwilligers. Het samenwerkingsverband is verantwoordelijk voor de sponsorwerving, hospitality, PR en media regie, programmering en overige onderdelen van het evenement.

Het bestuur van de Stichting SAIL Amsterdam is zeer verheugd met haar nieuwe beschermheer die gezien zijn nautische achtergrond en maatschappelijke betrokkenheid naadloos past bij de ambities en doelstellingen van de stichting.

Meer… Sail Amsterdam