Programma Waterweek Enkhuizen

  • binnenland

EnkhuizenLuchtfoto

Van woensdag 23 t/m zondag 27 juli is het weer tijd voor de waterweek Enkhuizen. 

Slootjes safari
Datum: 23 juli
Tijd: van 13:30 tot 15:40 uur.
Locatie: in en rond Milieu en Educatie Centrum ‘De Witte Schuur’ in Wilhelminaplantsoen bij hertenkamp
Toegang: € 4,- per kind
Mec de Witte Schuur organiseert voor kinderen en ouders de slootjes safari. Schepnetten en emmers mee – we gaan op safari in het schootsveld. Wat vangen we vandaag? Misschien een waterschorpioen of een roofkever?

Senioren schuitentocht
Datum: 24 juli
Tijd: van 13:30 tot 15:00 uur.
Locatie: start en vertrek Zuider Boerenvaart (Olifantsteiger)
Toegang: vrijwillige bijdrage, incl. een kopje koffie
Ouderwets gezellig varen met polderschuiten door de grachten van Enkhuizen. Een groot deel van de tocht gaat door de prachtige Boerenhoek. Aanmelden verplicht [email protected]

Lekker aan De Dijk / Theater te Water
Datum: 24 juli
Tijd: van 17:00 tot 22:00 uur.
Locatie: Langs de Dijk
Toegang: gratis, hapjes en drankjes tegen betaling
‘Lekker aan De Dijk’ is een culinair evenement gekoppeld aan ‘Theater te Water’. Op feestelijk versierde terrasjes aan De Dijk langs de Oude Haven kunt u genieten van gevarieerde hapjes, veelal bereid met Westfriese
treekproducten. Een aantal eetcafés en restaurants nabij De Dijk presenteren hun drankjes en gerechten op verschillende verkooppunten. Kom Lekker aan de Dijk en geniet van Theater op ‘t Water.

Avondvaartocht de ‘Bep Glasius’
Datum: 25 juli
Tijd: van 19:50 tot 21:20 uur.
Locatie: Veersteiger achter VVV en NS-station
Toegang: gratis, kinderen mogen alleen onder begeleiding mee.
Lekker even uitwaaien op het IJsselmeer op een hopelijk zwoele zomeravond. Dat kan met de salonboot Bep Glasius; de veerboot die overdag de veerdienst Enkhuizen-Stavoren verzorgt. Op deze avond kan gratis meegevaren worden. Nu niet naar Stavoren, wel door de sluis van het Naviduct naar het Markermeer.

Zuiderhavendijkconcert
Datum: 25 juli
Tijd: 15:30 – 17:00 & 20:00-22:00
Locatie: Zuiderhavendijk
Toegang: gratis
Een zomers openluchtconcert met licht klassieke muziek, op het water van de Zuider Havendijk, voor jong en oud. Reserveren is niet nodig. Wel zelf een stoel meebrengen en eventueel een hapje en een drankje. Komen dus en genieten maar weer! Meer informatie: www.zuiderhavendijkconcert.nl.

Drakenbootrace
Datum: 26 juli
Tijd: tussen 13.00 en 17.00
Locatie: Dirck Chinaplein, Krabbershaven langs de Gependam
Toegang: gratis – deelname tegen betaling
De drakenboten zijn kleurrijk en uitgerust met een drakenkop- en staart en een drum. De drummer geeft op de boeg het ritme aan met een luide en opzwepende begeleiding aan het peddelende team die techniek, timing en kracht moeten combineren voor een overwinning van de races van ong. 200 mtr lengte.

Enkhuizer Waterweek Palingrookwedstrijd
Datum: 26 juli
Tijd: 10.00 – 20.00 uur
Locatie: Dirck Chinaplein
Toegang: gratis
De drakenboten zijn kleurrijk en uitgerust met een drakenkop- en staart en een drum. De drummer geeft op de boeg het ritme aan met een luide en opzwepende begeleiding aan het peddelende team die techniek, timing en kracht moeten combineren voor een overwinning van de races van ong. 200 mtr lengte.

Wateractiviteitendag & Enkhuizen at Sea
Datum: 26 juli
Tijd: 11.00 – 23.00 uur
Locatie: Strandpaviljoen Enkhuizen, Kooizandweg 6, naast de camping
Toegang: gratis
Vele activiteiten voor jong en oud aan het strand, zoals zeilen, suppen, stormbaan, banaanvaren, vlotbouwen, springkussens, flyboarden enz. (reserveren voor flyboarden is verplicht). ’s Avonds kunt u genieten van een drankje met live muziek aan de waterkant met Enkhuizen at Sea. Vanaf 18.00 uur Beach BBQ voor €14,00p.p. (reserveren is wenselijk, niet verplicht).

Vaartocht op historisch zeilschip ‘De Schuttevaer’
Datum: 26 juli
Tijd: 11.00 – 17.00 uur ieder heel uur
Locatie: Veerhaven, Tussen twee havens
Toegang: €2,- p.p.
Vanuit de Veerhaven vaar je een korte tocht met een historisch schip. Binnen is er een grandcafé om ook van een drankje te genieten. De Schuttevaer vertrekt ieder heel uur.

Trekzakfestival en dansgroepen
Datum: 27 juli
Tijd: 11.00 – 14.00
Locatie: binnenstad en havengebied
Toegang: gratis
De trekzak heeft altijd een sterke band gehad met het zeemansleven en met water. Niet zo vreemd dus dat het Trekzakfestival al voor de negende keer gekoppeld is aan de Westfriese Waterweek in Enkhuizen. Trekzakspelers zijn vaak enthousiaste en vrolijke muzikanten en Enkhuizen zit vol met leuke plekjes om te spelen; alleen of in groepjes. De vele trekzakkerspelers uit het hele land laten klassiek, maar ook modern repertoire horen.

Meer… Gemeente Enkhuizen 

Related news

List of related news articles