Programma Wereldhavendagen bekend

De Wereldhavendagen heeft de programmering bekendgemaakt voor de 42e editie, die plaatsvindt op 6, 7 en 8 september 2019 in Rotterdam. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is dit jaar omvangrijker dan ooit, met tal van activiteiten, demonstraties en excursies die de honderdduizenden bezoekers kennis laten maken met alle teamspelers die de Rotterdams haven rijk is.

Foto, Anne Reitsma.

Het volledige programma van de Wereldhavendagen is te vinden op www.wereldhavendagen.nl. Thema van deze 42e editie is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het fantastische staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. Bezoekers kunnen kennismaken met de beroepen in de haven, de innovatieve ontwikkelingen en de verrassende combinaties waarmee bedrijven samen maritieme uitdagingen aangaan.

Teamwork

Er is vanzelfsprekend veel aandacht voor vernieuwing. Een bijzonder voorbeeld van teamwork is patrouillevaartuig de Zeearend, die aan de Wilhelminapier komt te liggen. Op dit schip werken, politie, douane en de Koninklijke Marechaussee op een unieke manier samen om de Noordzee te beveiligen.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de vele schepen die de Koninklijke Marine elk jaar weer afvaardigt naar Rotterdam in het Mariniersdorp. Bij het Havenbedrijf Rotterdam ontdek je de organisatie achter de Rotterdamse haven als toegangspoort tot de wereld. Ook SummerLabb is weer van de partij: dit initiatief brengt samen met haar partners duurzaamheid, innovatie en wetenschap op een verrassende manier naar het publiek.

Excursies

Naast alle activiteiten en demonstraties die plaatsvinden op de kades rond de Erasmusbrug, kunnen bezoekers ook dit jaar weer mee met excursies die dieper de haven in gaan. Zo biedt ExxonMobil een kijkje achter de schermen met een rondvaart langs de raffinaderij in de Botlek. Ook kunnen bezoekers kennismaken met de multidisciplinaire teams van chemiebedrijf Huntsman Holland en zien hoe offshore windturbines worden geproduceerd bij Sif.

Het evenement is kosteloos te bezoeken. Voor de excursies en vaartochten dienen wel kaarten te worden aangeschaft. Voor de ieder jaar weer populaire dagcruise van P&O Ferries is dat nu al mogelijk. Kaarten voor de overige excursies zijn vanaf maandag 26 augustus 12:00 uur online te bestellen.

Foto, Anne Reitsma.