Race of the Classics niet naar Ipswich

De jaarlijkse Race of the Classics voert de vloot dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet naar Ipswich. Door de harde wind en windrichting is de overtocht naar Engeland zo goed als van de baan, zo meldt de organisatie woensdag. In plaats daarvan zetten de schepen koers naar de haven van Scheveningen.

De zeilwedstrijd voor studenten over de Noordzee moet, net als vorig jaar, de overtocht naar Engeland hoogstwaarschijnlijk schrappen. Dinsdag bleek de wind niet hard genoeg maar die was woensdag juist te zwaar.

“Met een windkracht van zeven à acht en een golfhoogte van gemiddeld twee meter hoog, staat in tegenstelling tot de eerste dag een harde wind op ons te wachten,” aldus Sarah de Vos van de organisatie. “Er komt een groot front aan vanuit Engeland met misschien wel windkracht acht tot negen, dan is het gewoon te gevaarlijk. Er is kans dat de wind vrijdag wat gaat liggen, maar dan lukt het niet meer om voor zaterdagavond heen-en-weer te varen en in Beverwijk te zijn. Er is dus bijna geen kans meer om naar Ipswich te varen.”

Wij waren bij de openingsdag van ‘de Rees’:

Meer… Race of the Classics