Radio Holland ontvangt MSA voor 10 schepen van ALP

Op 20 juli heeft Radio Holland een Managed Service Agreement (MSA) ontvangen  voor 10 schepen van ALP Maritime Services. ALP Maritime Services is een onderdeel van de Teekay Offshore groep en is een specialist op het gebied van slepen, offshore positionering en afmeren van drijvende platforms, zwaar transport en bergingswerkzaamheden.

ALP Maritime Services koos voor Radio Holland als haar servicepartner omdat zij een goede en betrouwbare partner nodig hebben voor hun Nav/Com apparatuur om te helpen bij het bedienen van klanten in de olie- en gasindustrie. “Onze schepen varen overal ter wereld en we weten nooit precies bij welke havens we een port call hebben. Daarom is globale dekking met betrekking tot support en onderhoud belangrijk. Wij geloven dat Radio Holland dat kan bieden”, legt ALP Chief Operating Officier Leo M. Leusink, een van de oprichters van het bedrijf, uit.

In september 2011 begon ALP samen met Ulstein Design met het ontwerpen van de ‘ALP Future Class’, ankerwerkzaamheden en sleepboten met een trekkracht van ongeveer 300 ton en Dynamic Positioning mogelijkheden. Radio Holland heeft vervolgens de schepen uitgerust met Nav/Com apparatuur.

Met behulp van de nieuwe eigenaar Teeakay Corporation heeft ALP in februari 2014 een contract toegekend aan Niigata Shipbuilding & Repair voor het bouwen van vier ‘Future Class’ schepen. De eerste twee worden naar verwachting in augustus en december 2016 geleverd en de volgende twee in 2017.

Leusink voegde eraan toe dat de zes traditionele sleepboten die ALP overnam van Harms Offshore in 2015 en de vier nieuwe schepen vallen onder de overeenkomst met Radio Holland.