Reich Kupplungen met uitgebreid programma koppelingen op Europoort 2011

Reich Kupplungen neemt deel aan Europort 2011, de internationale maritieme vakbeurs die van 8 t/m 11 november a.s. wordt gehouden in Ahoy Rotterdam. Op stand 1719 wordt een breed programma maritieme producten en oplossingen getoond. Met de beursdeelname wordt vooruit gelopen op de opening van een nieuwe, eigen Nederlandse vestiging Reich Aandrijftechniek per 1 januari 2012.

Uit het Reich programma wordt onder meer de hoogelastische Arcusaflex koppeling met SAE-aansluiting gepresenteerd. De Arcusaflex vliegwielkoppelingen worden onder meer ingezet voor koppeling van verbrandingsmotoren aan aangedreven machines en zijn leverbaar voor draaimomenten van 200 tot 110.000 Nm. Voor een zo groot mogelijk toepassingsgebied worden de rubberelementen in verschillende stijfheden geleverd. De afmetingen van de flensaansluiting voldoen aan de SAE J 620 en DIN 6281 standaarden. Andere flensafmetingen of lengtes zijn op aanvraag leverbaar. De koppelingen kunnen worden voorzien van Type Approval van de belangrijkste classificatiebureaus. Arcusaflex koppelingen zijn explosieveilig conform Richtlijn 94/9/EG. De koppelingen kunnen worden toegepast in gevaarlijke omgevingen (categorie M2, 2 + 3).

Naast de Arcusaflex worden ook de Reich voorschakelkoppeling VSK en de Multi Mont Sella (MMS) met klembus gepresenteerd. De hoogelastische koppeling Arcusaflex-VSK kan met een certificaat van officiële classificatiebureaus worden geleverd. De AC-VSK wordt geleverd in acht bouwgrootten voor draaimomenten van 390 tot 20.000 Nm. Kenmerkend zijn de hoge elasticiteit van de koppeling met lineaire wringingskarakteristiek, waardoor resonanties in een gebied onder het bedrijfstoerental worden verlaagd. Het hoge dempend vermogen zorgt er daarnaast voor dat cardanas en aangedreven machine worden beschermd tegen ongewenste trillingsbelasting.

De Reich koppeling van het type Multi Mont Sella is ontwikkeld voor koppeling van scheep-schroeven met een (diesel)aandrijving (as-as). De draai-elastische MultiMont klauwkoppelingen worden ingezet om axiale, radiale en hoekverschillen van de aandrijvende ten opzichte van de aangedreven as nauwkeurig en doorslagveilig te compenseren. De koppeling heeft een progressieve torsiekarakteristiek en een zeer goed dempingsvermogen, waardoor pieklasten en rotatietrillingen snel en betrouwbaar worden geabsorbeerd. Het koppel wordt overgebracht via elastische rubberelementen.

Anders dan bij de meeste flexibele koppelingen zijn de buffers van de rubberelementen niet blootgesteld aan buigspanningen maar alleen aan druk. Daardoor wordt de slijtage verminderd en de belastbaarheid van de tanden verhoogd.

Ten slotte presenteert Reich Kupplungen het TOK-systeem. Dit modulaire koppelingssysteem, dat met name wordt ingezet voor inlijn-montage tussen verbrandingsmotoren, wordt geleverd met draaimomenten van 100 tot 35.000 Nm en maximale toerentallen tot 10.000 min-1. Het systeem kent dankzij het gebruik van hoogwaardig aluminium en koolstofvezelversterkte kunststoffen, een gering gewicht.

Reich Kupplungen (Bochum, Duitsland) is al meer dan 65 jaar actief op het gebied van koppelingen. Het bedrijf biedt een omvangrijk pakket flexibele koppelingen. De ontwikkeling hiervan en de productie van de elastische elementen vindt volledig in-huis plaats. Hierdoor is het bedrijf in staat voor ieder aandrijfprobleem een passende koppeling te leveren.

Meer… Reich Kupplungen